Sigara İnsanı Neden Mutlu Eder? sorusunun cevabını merak edenler internet üzerinde araştırma yapıyor. Sigara içmenin vücuda zararları oldukça büyüktür. Her nefeste 5 binden fazla kimyasal madde vücuda alınır ve dünya genelinde her yıl 4,5 milyondan fazla kişi sigara kullanımı nedeniyle yaşamını yitirir. Bu ürkütücü duruma rağmen, sigara tüketimi her geçen gün artmaktadır. Sigaraya başlama yaşı düşmekte olup, deneyen her üç gençten biri bağımlı hale gelmektedir.

Sigara En Cok Neye Zarar Verir Sigaranin Zararlari2

Sigara içmenin zararları geniş kapsamlıdır ve vücudun hemen her bölümünü etkileyebilir. Özellikle akciğerler, kalp ve damar sistemi ile cilt, sigaranın en çok zarar verdiği alanlar arasındadır. Bu zararları önlemek için en önemli adım ise sigarayı bırakmaktır.

Sigara En Cok Neye Zarar Verir Sigaranin Zararlari1

Emekli maaş farkları ne zaman yatacak? 2024 fark ödemeleri nasıl sorgulanır? Emekli maaş farkları ne zaman yatacak? 2024 fark ödemeleri nasıl sorgulanır?

Sigara İnsanı Neden Mutlu Eder?

Sigara ve tütün bağımlılığı, içen kişinin beyninde oluşan bir hastalıktır. Sigara içildiğinde, beyindeki haz alma merkezinden sorumlu dopamin daha fazla salgılanır. Bu nedenle içen kişi kendini daha mutlu ve keyifli hisseder, bu da sigara bağımlılığını artırabilir. Sigara alışkanlığının ortaya çıkmasında toplumsal, ruhsal ve genetik faktörlerin yanı sıra çocukluk ve gençlik döneminde kazanılan davranışlar, aile yapısı ve sosyal destek de etkilidir.

Kaynak: R. Rüzgar Yel