Şevket Çoruh Kimdir?

30 Haziran 1973 tarihinde İstanbul'da doğan Şevket Çoruh, terzi bir annenin ve şoför bir babanın çocuğudur. İlk ve orta öğrenimini Üsküdar'da tamamladıktan sonra Kartal Anadolu Lisesi'nde lise eğitimini aldı. Lise sonrası Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde tiyatro eğitimi aldı.

Sevket Coruh Artvinli Mi Sevket Coruh Kimdir4

Sanat kariyerine 1989 yılında başlayan Çoruh, çeşitli tiyatro oyunlarında rol aldı ve "Kokoreççi" tiplemesiyle dikkat çekti. Ayrıca, 1997 yılında Sinem Üretmen ile birlikte 'Şaka Yaptık' adlı programı hazırlayıp sundu. Türkiye'de sahnelenen en uzun tek kişilik oyun olan Caveman (Mağara Adamı) adlı komedi oyununda da rol aldı.

Sevket Coruh Artvinli Mi Sevket Coruh Kimdir3

2006 yılından 2022'ye kadar Arka Sokaklar adlı dizide Komiser Mesut Güneri karakterini canlandırdı ve bu rolüyle geniş kitlelerce tanındı. Ayrıca, sinema filmlerinde de başarılı performanslar sergileyerek adından söz ettirdi.

Sevket Coruh Artvinli Mi Sevket Coruh Kimdir1

Şevket Çoruh Artvinli Mi?

Bensu Soral ve Hakan Baş Ayrıldı Mı? Bensu Soral ve Hakan Baş Ayrıldı Mı?

30 Haziran 1973 tarihinde İstanbul’da doğan Şevket Çoruh,  93 Harbi sonunda Ardanuç’un Anaçlı köyünden İstanbul’a göç eden ailende dünyaya geldi. Artvinli bir ailenin tek çocuğudur.

 

Kaynak: R. Rüzgar Yel