Sosyal medya ve arama motorlarında kendinden sıkça söz ettiren Serenay Sarıkaya, hayatı ve kariyeriyle kullancılar tarafından merak ediliyor. Serenay Sarıkaya Türkiye Kaçıncı Güzeli?, Serenay Sarıkaya Türkiye Güzeli mi? gibi sorulara cevap arıyor. Peki Serenay Sarıkaya Türkiye Kaçıncı Güzeli?, Serenay Sarıkaya Türkiye Güzeli mi? sorularının cevabı haberimizde...

Serenay Sarikaya Turkiye Kacinci Guzeli (1)

Serenay Sarıkaya Kimdir?

Serenay Sarıkaya 1 Temmuz 1992 yılında doğmuş Türk oyuncu ve modeldir. Lise yıllarında Antalya'da eğitimini tamamlayan Sarıkaya, üniversite eğitimini yurt dışında almak istemesine rağmen bu fırsatı değerlendiremedi. Ancak hayatı, bir Avrupa Gençler Güzellik Yarışması'na katılmasıyla tamamen değişti. Yarışmada gösterdiği performansla jüri özel ödülünü kazanarak oyunculuk kariyerine adım attı.

Serenay Sarikaya Turkiye Kacinci Guzeli (2)

Bensu Soral ve Hakan Baş Ayrıldı Mı? Bensu Soral ve Hakan Baş Ayrıldı Mı?

Oyunculuk serüveni, Sinan Çetin'in "Peri Masalı" dizisiyle başladı ve ardından "Plajda" gibi yapımlarda rol aldı. Ancak gerçek çıkışını, Sinan Çetin'in hazırladığı "Limon Ağacı" dizisindeki başrolüyle elde etti. Bu dizinin ardından "Adanalı" ve "Lale Devri" gibi önemli yapımlarda yer alarak adını duyurdu.

Kariyerindeki başarıları sadece dizi dünyasıyla sınırlı kalmayan Sarıkaya, "Ejderhanı Nasıl Eğitirsin" gibi sinema filmlerinde de seslendirme yaptı ve "Behzat Ç. Ankara Yanıyor" gibi yapımlarda rol aldı.

Serenay Sarıkaya'nın yeteneği sadece kamera karşısında değil, reklam dünyasında da fark edildi. Birçok markanın reklam yüzü olan Sarıkaya, GQ Türkiye tarafından 2014 yılında yılın kadını seçilerek başarısını taçlandırdı.

Bugüne kadar kazandığı birçok ödülle adından söz ettiren Sarıkaya, sadece Türkiye'de değil, uluslararası alanda da tanınan bir isim haline geldi.

Serenay Sarikaya Turkiye Kacinci Guzeli (4)

Serenay Sarıkaya Türkiye Kaçıncı Güzeli?

Serenay Sarıkaya 2010'da Miss Turkey yarışmasında ikinci oldu. Serenay Sarıkaya bu başarının ardından Miss Universe yarışmasında Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.

Kaynak: R. Rüzgar Yel