Hemen hemen her zaman evlerimizde yapımı kolay tadı enfes olan tatlılardan biri olarak bilinen ve sık sık yaptığımız tatlılardan biri olan Şekerpare Tatlısının Malzemeleri Nelerdir? sorusunun cevaplarını sizler için hazırladık..

Sekerpare Tatlisinin Malzemeleri Nelerdir (1)

Dünyanın En Zehirli Örümceği Nedir? Dünyanın En Zehirli Örümceği Nedir?

Şekerpare Tatlısının Malzemeleri Nelerdir?

Bir çok yerde farklı tarifi olan ama genelde aynı malzemelerin kullanıldığı yapımı kolay tadı efsane olan geleneksek tatlılardan biri olarak bildiğimiz ve sık sık yaptığımız Şekerpare tatlısı malzemeleri şu şekildedir; Hamurunun yapımında  125 gram oda sıcaklığında tereyağı, Yarım su bardağı pudra şekeri, 3 silme yemek kaşığı irmik, 1 adet yumurta, 2 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 çay kaşığı silme kabartma tozu kullanılarak  hazırlanır ve şekil verilerek yapımı yapılır. 180 derecelik fırında pişirilir ve soğuk şerbetle buluşturulur.

Sekerpare Tatlisinin Malzemeleri Nelerdir (2)

Şerbeti için ise;

2 su bardağı şeker

3 su bardağı su (600 ml)

4-5 damla limon suyu kaynatılarak hazırlanır şerbet kaynadıktan 10 dakika sonra kapatılır ve kullanıma hazır olduğu bilinmektedir.

Sekerpare Tatlisinin Malzemeleri Nelerdir (3)

Çok fazla tercih edilen ve malzemeleri de her evde her zaman bulunabilecek olan bu tatlı Ramazan ayında sıkça tercih edilen tatlılar arasında yer alır yapımı da bir o kadar kolay olan bu enfes tatlı günümüzde sevmeyen ve bilmeyen olmadığı düşünülür. Bazen beş çayına bazen günlerde bazen de akşam yemeklerinin üzerine misafirlerimize de sunabileceğimiz pratik tatlılarımızdan biri olarak bilinmektedir.  Genelde kullanılan malzemeler oda ısısında olması gerektiğini dile getiren ve tarif videolarında anlatılan şekilde yapılması gereken bu tatlı herkesin damak zevkine hitap ettiği de söylenmektedir.

Kaynak: HATİCE KARACA