İnternet arama motorlarında sıkça sorulan sorular arasında yer alan Seda Sayan Adını Neden Değiştirdi? sorusunda aramalar yapılıyor. Detaylar haberimizde...

Seda Sayan Ne Zaman Evlendi?

Şarkıcı ve sunucu Seda Sayan, 2022 yılında yeniden aşkı bulduğu şarkıcı Çağlar Ökten'le evlendi. Evlilik sonrası soyadı değişen Sayan, kızlık soyadını kullanmak adına dava açtı. Nüfus kayıtlarında Aysel Gürsaçer Ökten olarak geçen ünlü sanatçı, evlendikten sonra eklenen Ökten soyadının nüfus kayıtlarından silinmesini istedi.

Seda Sayan Adini Neden Degistirdi (3)

Seda Sayan Adını Neden Değiştirdi?

Seda Sayan Adini Neden Degistirdi (2)

Sibel Can Ne Rahatsızlığı Var? Sibel Can Ne Rahatsızlığı Var?

Ünlü sanatçı, evlendikten sonra İstanbul Aile Mahkemesi'ne başvurarak kızlık soyadını kullanmak için dava açtı. Sayan'ın avukatı, mahkemeye sunduğu dilekçede sanatçının isminin nüfus kayıtlarında 'Aysel Gürsaçer' olarak geçtiğini belirterek "Müvekkilim, Çağlar Ökten'le evlendikten sonra nüfus kayıtlarında soyadı 'Gürsaçer Ökten' olarak değişmiştir. Bu da resmi işlemlerde sorun yaratmaktadır. Müvekkilim, işlerinden dolayı kızlık soyadı olan 'Gürsaçer'i kullanmak istemektedir." Önceki gün görülen duruşmada sanatçının 'Ökten' soyadının iptaline karar veren mahkeme, bundan sonra kızlık soyadı 'Gürsaçer'i kullanmasına karar verdi. 

Seda Sayan resmi işlerde yaşanan sorunlar nedeniyle Çağlar Ökten'in de rızasıyla nufüs kayıtlarındaki Aysek Gürsaçer ismini kullanmaya devam etmektedir.

Kaynak: R. Rüzgar Yel