Karaman'ın belediye başkan adayları ve ilçe belediye başkan adaylarının kimler olacağı henüz netleşmemişken, halkın tercih ettiği aday profilini doğrudan vatandaşlara sorduk.

Kim kazanırsa kazansın benim için fark etmez diyen Hasan Oğuzey: “Adaylardan hangisi kazanırsa kazansın fark etmez. Ben seçimde AK Parti’den hangi aday çıkarsa çıksın ona oy vereceğim. Mevcut belediye başkanından da memnunuz.” dedi.

Aday adayları hakkında bilgisi olmadığını belirten Mehmet Deveci: “Ben aday adaylarından hiç kimseyi tanımıyorum ve bilmiyorum o yüzden hayırlısı olsun diyorum. Yerel seçimde kime oy vereceğim konusunda henüz bir fikrim yok, kararsızım. Savaş Kalaycı’nın karşısına başka bir partiden güçlü bir rakip çıksa bile Savaş Kalaycı aday olursa yine ona veririz. O olmazsa bakarız artık hayırlısı.” dedi.

İşçilerden şikayetçiyim diye bir vatandaş: “Cumhuriyet’te bir yol yaptılar ama yolu yapamadılar. Yollarımız her zaman suların içinde kalır. Bu durumda Kalaycı’nın bir kabahati yok, takip lazım. Zaten biraderi Mehmet Kalaycı benim arkadaşım yinede ona oy veririm.” dedi.

Ayhan isimli bir vatandaş: “Adaylar şuan tam olarak belli değil ama adayların kim olduğunu bilsem bir yorum yapabilirdim. Seçimde kime oy vereceğim konusuna gelecek olursak ben çalışana oy vereceğim ama parti olarak değil belediye olarak. Belediye şuanda da çalışıyor ama sadece kaldırımları söküp takıyorlar. Ben TOKİ’de oturuyorum ve daha bir yıl oldu oturalı ne otobüs geliyor ne bir şey geliyor. Orada ne ekmek almaya gidebiliyorsun ne de bir bakkalın var. En yakın gittiğin yer bir kilometre. Bence acil olarak bunların yapılması lazım çünkü kaldırım daha sonra yapılabilir.” dedi.

Fiyatların yüksek olduğunu belirten Gülizar Kırkuşu: “Zaten ülkemiz kalkındırılmıyor ve ülkemizdeki hiçbir soruna bir çözüm getirilmiyor, özellikle fiyatlar başta olmak üzere nereye gidersek gidelim her şey pahalı. Yetkililer neyi nasıl çözecekler hiçbir şekilde fikrim yok ve inşallah bir çözüm bulurlar diyorum. Karaman‘daki belediyecilik anlayışında şuana kadar hiçbir sorun yaşamadık ama yine de yolları yapmıyorlar. Bizim mahallemizde herhangi bir yol yapımı veya düzenleme çalışmaları olmuyor. Mahallemizde bir doğalgaz çalışması oldu onu yapacakları zamanda her yeri kazdılar ama daha sonra herhangi bir kumlama ya da asfalt dökme işlemi yapmadılar. Şuan yollarımıza çamur içinde ama yine de yerel seçimde tekrardan Savaş Kalaycı’ya oy vermeyi düşünüyorum.” dedi.

Kaynak: Eda Şahintürk