Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği'nin düzenlediği Anne ve Kudüs temalı deneme yarışmasına Karaman'dan katılan Şair Şaşma, "Anneye ve Aşka" adlı eseriyle birincilik ödülüne layık görüldü. Ödülü, mayıs ayı içerisinde Trabzon'da yapılacak olan törenle alacak. Ayrıca Memur Sen Konfederasyonu Eğitim-Bir-Sen tarafından tertip edilen "Asrın Felaketi, Dayanışmanın Tarihi" temalı deneme yarışmasında da Şair Şaşma'nın "Bir Şehri Kalbinden Öpmek" isimli eseri ikincilik ödülüne değer bulundu. Şaşma, Malatya ilinde düzenlenen törende ödülünü Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan aldı. İstanbul ilinde Dört Kapı Dört Makam Eğitim Kültür Araştırma Derneği ile Dört Kapı Yayınevi tarafından düzenlenen İmam Ali ve Nevruz konulu şiir yarışmasında da Şair Şaşma, "Uçun Turnalar Uçun" isimli eseriyle ikincilik ödülüne değer görüldü.

Karaman'da Bugün Hava Nasıl Olacak? Karaman'da Hava Durumu Karaman'da Bugün Hava Nasıl Olacak? Karaman'da Hava Durumu

Sair Sasma Yolundan Sasmadi1

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet'in kurucu değerlerine ithafen düzenlediği "100. Yılın Öyküsü, Şiiri" adlı ulusal öykü ve şiir yarışmasında ile Hatay Altınözü Kaymakamlığı ile Altınözü Belediyesi tarafından düzenlenen deprem temalı öykü yarışmasında Şaşma'nın eserleri, yayınlamaya değer eser kategorisinde ödül kazandı.

Şair Şaşma, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kendimi bildiğim günden beri edebiyat dünyasına nitelikli eserler bırakmak için çaba sarf ediyorum. Aynı zamanda şehrimin tanıtımı adına bu etkinlikleri büyük bir fırsat olarak görüyorum. Edebiyat yolculuğum aynı kararlılıkla devam edecek" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi