Türk İş İnsanı Sadettin Saran sosyal medya ve arama motorlarında sıklıkla aranan konular arasında yer alıyor. Sadettin Saran Aslen Nereli? Sadettin Saran’ın Kökeni Nereli Sadettin Saran Kimdir? gibi sorular kullanıcılar tarafından sıklıkla aranıyor. Sadettin Saran Aslen Nereli? Sadettin Saran’ın Kökeni Nereli Sadettin Saran Kimdir? sorularının detayları haberimizde…

Sadettin Saranin Kokeni Nereli (2)

Sadettin Saran Kimdir?

Steven Sadettin Saran, 30 Ağustos 1964'te Amerika Birleşik Devletleri'nin Denver kentinde dünyaya geldi. Saran, Türk bir babanın oğlu olup 4 erkek kardeşin en büyüğüdür ve küçük yaşta Türkiye'ye taşındı. Aslen Kırıkkaleli olan Saran, Türkiye'ye 2 yaşındayken yerleşti.

Üniversite eğitimi için tekrar Amerika Birleşik Devletleri'ne dönen Saran, Kentucky Üniversitesi'nde makine mühendisliği alanında lisans eğitimi aldı. Üniversite yıllarında televizyon yayıncılığına ilgi duyan Saran, spor yayıncılığı konusunda uzmanlaştığı Entertainment and Sports Programming Network'te çalıştı. Ayrıca, 1990-1995 yılları arasında Amerikan uzay ve savaş sanayi kuruluşu Martin Marietta'nın Ankara temsilciliğinde görev aldı. ESPN'in Türkiye temsilcisi olarak spor yayıncılığı ve yayın hakları alanında faaliyet gösterdi ve 1995 yılında kendi şirketini kurarak Saran Holding'i oluşturdu.

Sibel Can Ne Rahatsızlığı Var? Sibel Can Ne Rahatsızlığı Var?

Sadettin Saranin Kokeni Nereli (3)

Saran, üniversite yıllarında yüzme takımının kaptanlığını yapmış ve iki kez en değerli sporcu seçilmiştir. Ayrıca, Türkiye'de yüzme millî takımının kaptanlığını üstlenmiş ve 50 metre serbestte Türkiye 25 yaş üstü masterlar rekorunu kırmıştır.

2004 yılında Bundesliga kulübü Borussia Dortmund'un hisselerini satın alan Saran, Alman kaynaklara göre BVB'deki hisselerini artırmıştır. Ancak, 2005 yılında kulüpte yaşanan mali skandalın ardından hisselerini satmıştır.

Saran'ın kişisel yaşamı da dikkat çekicidir. Üç kez evlenen Saran'ın son evliliği 2017 yılında sona ermiştir. Fenerbahçe yönetimine girmesiyle magazin basınında da yer alan Saran, Hülya Avşar ve Emina Jahoviç gibi ünlülerle ilişkisiyle de bilinir. Ayrıca, film yapımcısı ve yüzücü Tuba Güvelioğlu ile de bir süre birlikte olmuştur. Lal Saran isimli bir kızı bulunmaktadır.

Sadettin Saranin Kokeni Nereli (1)

Sadettin Saran'ın Kökeni Nereli? 

Steven Sadettin Saran 30 Ağustos 1964 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nin Denver kentinde doğdu ve 2 yaşında Türkiye'ye geldi. Sadettin Saran'nın babası Özbek Saran Kırıkkaleli, annesi Geraldine Amerikalıdır.

Kaynak: R. Rüzgar Yel