Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Dr. Serkan Ada Rektör Yardımcısı olması sonrası merak edilmeye başlandı. Detaylar haberimizde.

Prof.Dr. Serkan Ada Kimdir ?

1981 İzmir doğumlu olan Serkan Ada üniversiteye kadar olan eğitimini İzmir’de tamamladı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden 2003 yılında mezun olan Ada aynı yıl Yükseköğretim Kurulu’nun Amerika Birleşik Devletleri’nde lisansüstü eğitim imkanı sağlayan bursluluk sınavını kazanarak Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne Araştırma Görevlisi olarak atandı. Daha sonra bir süre yabancı dil çalışmaları ve lisansüstü eğitim başvuruları yaptıktan sonra, 2005 yılında New York Eyalet Üniversitesi – Oswego’da İşletme alanında yüksek lisans eğitimine başladı. 2007 yılında yüksek lisanstan mezun olarak, New York Eyalet Üniversitesi – Buffalo’da Doktora çalışmalarına başladı. 2011 yılında Doktora’yı tamamlayan Ada Türkiye’ye dönüş yaptı ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak göreve başladı.

Profdr Serkan Ada Rektor Yardimcisi Oldu2

2018 yılında Yönetim Bilişim Sistemleri alanında çalışmalar yürütmek ve programlar açmak üzere Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ne gelen  Serkan Ada üniversitede Yönetim Bilişim Sistemleri Anabilim Dalı Başkanı ve Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olarak görev yaptı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan eşi ve iki çocuğum ile birlikte Karaman’da yaşayan Serkan Ada 2023 yılında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde rektör yardımcısı oldu.

Kaynak: Eda Şahintürk