Yaralı teknisyen, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin kahramanca gerçekleştirdiği ilk müdahalenin ardından hemen hastaneye sevk edildi. Hatay Havalimanı’ndan havalanan ve Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı olan EM 708 kuyruk numaralı helikopter, Gaziantep’in Nurdağı ilçesi Kartal Köyü mevkiinde kaza kırıma uğradı. Son temas saatini Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi'nin belirttiği helikopterde bulunan 2 cesur pilot şehit olurken, 1 kahraman teknisyen ise yaralandı. Kaza sonrası olay yerine sevk edilen çok sayıda sağlık, itfaiye, AFAD, UMKE, polis ve askeri birlikler, olay yerinde geniş çaplı bir güvenlik önlemi aldı. Sağlık ekipleri, kazada yaralanan cesur teknisyeni, gerçekleştirdikleri ilk müdahalenin ardından hızla ambulansla hastaneye sevk ettiler.

Bakan Güler "Bitme Noktasına Geldi" Bakan Güler "Bitme Noktasına Geldi"

Şehit olan polislerin isimleri açıklandı

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “03.02.2024 tarihinde Havacılık Daire Başkanlığı kadrosunda görevli Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk, bulundukları helikopterin Gaziantep Nurdağı bölgesinde kaza kırıma uğraması sonucu şehit olmuşlardır” ifadeleri kullanıldı.

Helikopter kazasında şehit olan pilotların naaşı morga kaldırıldı 

Olay yerine ulaşan ekipler, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Sağlık ekipleri ise kazada yaralanan teknisyeni ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırdı. Olay yerindeki çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Öte yandan kaza kırıma uğrayan polis helikopterinin düştüğü alanda ve enkazdaki çalışmalar sabahın ilk ışıklarında da sürdü.

Kaynak: İHA