22 Ekim Pazar gününden bu yana Koç Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören Osman Saffet Arolat, dün gece 04.30 civarında ağırlaşarak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve Arolat, 80 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Gazete tarafından yapılan açıklamada: "Acı kaybımız... Gazetemizin başyazarı Osman Arolat’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz" ifadeleri yer aldı.

Osman Arolat kimdir ?

İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamlayan Osman Saffet Arolat, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü’nden mezun oldu ve üniversite yıllarında gençlik hareketlerinin içinde yer aldı. Eylemlere katıldı; broşürler ve afişler hazırladı, sendika gazeteleri çıkardı. Lise yıllarından itibaren başladığı gazetecilik mesleğinin her kademesinde yer alarak, sembol isimlerinden oldu. 1962 yılında amatör olarak Ankara’da Öncü gazetesinde gazeteciliğe başladı. Bir dönem ANT dergisinde yazı işleri müdürlüğü yaptı. Yazıları nedeniyle yargılanarak tutuklandı. Uzun yıllar  ajansçılığı görevi yapan Arolat, yabancı radyo muhabirliği ve televizyonculuk gibi işler de yaptığı biliniyor. Dünya Gazetesi'nde Yayın Yönetmenliği yaptı ve en son EKONOMİ gazetesinin kuruluşunda yer aldı, başyazarlığını sürdürdü.

Editör: Mehmet Akif Orhan