Karaman’da boş arazide ölmüş hayvanlara rast gelen bir vatandaş fotoğraflarını çekerek durumu sosyal medya üzerinde paylaştı ve şu ifadeleri kullandı:

“Birisi bana bunu açıklayabilir mi neden ya neden bir toprağı çok görüyorsunuz? Onlar can değil mi neden poşetlere koyup yol kenarlarına ölüme terk ediyorsunuz ? Nolur bir toprak atsanız bu kadar zor mu? Gerçekten çok üzülüyorum lütfen rica ediyorum onlarda bir can. Ölüme terk etmeyin onları, bir toprağı çok görmeyin.”

Paylaşımın altına birçok kişi tarafından hayvanların bu şekilde ölüme terk edilmesi büyük tepki gördü. Paylaşımı gören vatandaşlar yorumlarda tepkisini şu şekilde dile getirdi:

“Kim yaptıysa Rabbim bildiği gibi yapsın inşallah yazık ya”

“Merhamet vicdan yoksunları çöpe de atıyolar pislikler nefret ediyorum böyle insanlardan bir avuç toprağı bile çok görüyorlar.”

Karaman’da 15 Mahallede Su Kesintisi Yaşanacak Karaman’da 15 Mahallede Su Kesintisi Yaşanacak

“Böylelerine insan denmez kusura bakmayın da mahlukat bunlar, rabbim kim böyle bir şeyler yapıyorsa kendi evinde bulsun inşallah elleri kopsun. Ya ne olur ki bir kap su biraz da mama verseniz ölür müsünüz? Verseniz ne olur biliyor musunuz? bolluk bereket olur. Zira ben öyle yapıyorum. Ben verdikçe Allahı’mda bana veriyor. Ben bu canlıları çok seviyorum”

“Şu mübarek günde ağzımı bozmayacağım. Hayvanları yaratanın yarattığından ötürü değer veren milletler refah içindeler. Çeşitli hayvan besleyeli ekonomim iyileşti. Evdeki canlara kızdığım vakit başıma felaket geliyor, onun için el üstünde tutuyorum. Bazı insanlar bunu bir idrak edebilseler felaket niçin geldi. Felaket o anda gelmedi diye sevinmesinler çıkar aheste aheste bir gün”

“Geçenlerde annemlerden eve dönerken kediye araba çarpmış, tarlanın kenarına atmışlar yanımda hic bir şey yokken sert toprağı tırnaklarımla kazarak, toprağa gömdüm. Nasıl vicdanları razı oluyor ki?”

Mubarek Ayda Bu Kadar Olmaz Dedirten Goruntuler1

Kaynak: Hatice Karaca