Soruşturma dosyasında, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) eski Başkanı Ekrem İmamoğlu ile danışmanı Necati Özkan da yer alıyor. Savcılık, her üç isim hakkında da “casusluk” ve “çıkar amaçlı suç örgütü kurma” suçlamalarıyla işlem başlattı.
Edinilen bilgilere göre, Merdan Yanardağ’ın evi ve TELE 1 binasında arama yapıldı. Dijital materyallere el konulurken, Yanardağ’ın ifadesinin alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.
Soruşturmanın Merkezinde Veri Sızıntısı İddiası
Soruşturma kapsamında dikkat çeken bir diğer iddia, İBB’nin “İstanbul Senin” mobil uygulaması üzerinden 4,7 milyon kullanıcının kişisel verilerinin ve konum bilgilerinin iki yabancı ülkeye sızdırıldığı yönünde.
Savcılık kaynakları, soruşturmanın merkezinde yer alan Hüseyin Gün adlı şüphelinin dijital materyallerinde “gizli askeri belgeler” ve “yabancı istihbarat bağlantılarına dair bulgular” bulunduğunu ileri sürdü.
Bu materyallerin incelenmesi sonucu, bazı dosyaların İBB ve medya çevreleriyle bağlantılı isimlere uzandığı iddia edildi. Bu kapsamda Ekrem İmamoğlu ve Necati Özkan’ın da cezaevinde bulundukları yerden sorgulanmaları için savcılığın yazı gönderdiği bildirildi.




