“Çiftçilerimizin su kullanım hizmet bedelinin %50’si devlet tarafından ödenecek.” diyen Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram konuyla ilgili açıklamasında “Üreticilerimize hayırlı olsun bol bereketli bir sezon diliyoruz.” İfadelerini kullandı. Bayram açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

2023 Yılında Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’ye kayıtlı çiftçilerimize sulama birlikleri ile 1163 sayılı kanun kapsamında kurulan kooperatiflerin üyelerine su kullanım hizmet bedelinin %50’si devlet tarafından ödenecek. Sulama kooperatifleri tarafından işletilen sulama sahalarında tarımsal üretim yapan çiftçilerin, 2023 yılında su kullanım hizmet bedellerinin desteklenerek üretim maliyetlerinin azaltılması ve rekabet güçlerinin artırılması ile bu kapsamda gıda arz güvenliğinin ve tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanmasına katkıda bulunulması amacıyla bu destek veriliyor. Bu sulama desteğinden yararlanacak üreticilerin sulayacakları arazinin çiftçi kayıt sistemine (ÇKS) kayıtlı olması şartı aranıyor. Bu karar kapsamındaki destek uygulaması 01/01/2023 tarihinde başlar ve 31/12/2023 tarihinde sona erecek. Destekleme ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete’de yayınlandı. Çiftçilerimize hayırlı olsun. Üreticilerimize hayırlı olsun bol bereketli bir sezon diliyoruz.

Bu destek ile çiftçiye can suyu olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Başta olmak üzere tüm yetkilere Karamanlı çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum.