Ünlü ekonomist Korhan Berzeg, Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi'ndeki yazlık evinden 17 Haziran 2023 sabahı köpeği "Tina" ile birlikte yürüyüş yapmak üzere ayrılmıştı. Ancak günler geçmesine rağmen kendisinden haber alınamadı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda bir arama çalışması başlatıldı. Ekipler, Armutlu ve çevresindeki ormanlık alanları, yakın mahalleleri, su kuyularını, dere yataklarını ve mağaraları günlerce aradı, ancak herhangi bir iz bulunamadı.

Vatandaşlar tarafından 29 Ağustos 2023'te bulunan köpeği 'Tina', sahibinin ailesine teslim edildi.

23 Nisan'da, Armutlu'ya yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta, mahalle sakinleri tarafından kemik ve kıyafet parçaları ile kimlik ve banka kartları bulundu. Bulunan kemik parçaları Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yapılan çalışmada, kemik parçalarından alınan DNA'nın Korhan Berzeg'in kızı Nisa Berzeg'den alınan DNA ile eşleştiği belirlendi.

Kemik parçalarına ulaşılan 83 yaşındaki ekonomist Korhan Berzeg'in eşi Angela Berzeg, kızı Nisa Berzeg ve köpekleri 'Tina', Büyükada'daki evlerine girerken görüntülendi. Ancak aile, soruları yanıtsız bıraktı.

İlk Müdahale Yangının Büyümesini Önledi İlk Müdahale Yangının Büyümesini Önledi

Korhan Berzeg’in eşi ve kızı soruları cevapsız bıraktı

Kaynak: R. Rüzgar Yel