Çevreci ve Çok Amaçlı Bir Otomobil Projesi

Yarışmaya katılan KMÜ'lü Arş. Gör. Dr. A. Özgür Polat, Çukurova Üniversitesi Teknokent’teki start-up girişimi olan Solvaytech ve KOSGEB desteği, Güney Çelik A.Ş. işbirliği ile yürüttüğü çalışmada sona yaklaştı. Seri üretim için fizibilite çalışmaları sürmekte olan otomobilin yürüyen aksamı ve elektronik sistemleri tamamlandı.

Proje ile ilgili bilgi veren Arş. Gör. Dr. A. Özgür Polat, “Fiyat ve boyutları ile şehir içi kullanımında önemli bir ihtiyacı karşılaması öngörülen Türkiye’nin L6E segmentindeki dört tekerlekli elektrikli aracı; prizlerden şarj edilebildiği gibi elektrik üretmeye imkan tanıyan modüler pedal sistemi ve güneş paneli ile şarj bitmesi nedeniyle yolda kalma gibi sorunları da ortadan kaldıracak. Gidon kontrollü olması planlanan araç, aynı zamanda modüler pedal sistemi ile şehir içi yolculuklarında olumsuz hava koşullarından etkilenmeden spor yapmaya da imkan tanıyor. Çevreci ve ekonomik yönü kadar sağlıklı yaşama katkısı ile ön plana çıkan yeni araç, aynı segmentteki diğer araçlardan bu yönüyle ayrışıyor. İlk etapta elektrik destekli gidon sistemi bulunacak araçta, talebe göre direksiyon sitemli versiyonunun da bulunması planlanıyor.” dedi.

Halkın Beğenisi, Şehir İçi Yerli Otomobilin Görünümünü Belirleyecek

9 Mayıs 2021 tarihine kadar yarışmaya katılacak tasarımlar, jüri üyelerinin vereceği puanlamaya girecek ve yüksek puanı alan tasarımlar halk oylamasına sunulacak. Kazanacak tasarımın üretileceği yarışmada 10 Bin TL ödül de bulunuyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin katılabildiği yarışmaya bilgisayar ortamında 2D veya 3D çizimler ile katılmak mümkün olmakla birlikte el çizimleri ile yapılan tasarımlar da kabul ediliyor. Yarışma başvuruları www.bizimcizgimiz.com web adresinden alınıyor.