LGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı LGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansa KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Ada, topluluk üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Konferansta Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alaattin Uca, Atatürk’ün Samsun’a çıkışını ve sonrasında yaşananları anlattı. Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı 19 Mayıs tarihini milli mücadelenin başlangıcı olarak gördüğünü ifade eden Uca şunları söyledi: “Mustafa Kemal Paşa, Karadeniz’de yaşanan asayiş sorununu çözmek için geniş yetkilerle donatılarak Samsun’a gönderiliyor. Samsun’a ulaştıktan sonra hızlı bir şekilde milli mücadeleyi başlatacak adımlar atan Mustafa Kemal, buradaki İngiliz birliklerinden dolayı yapılacak bir şey olmadığını fark ederek Havza’ya geçmiştir. İlerleyen süreçlerde de Erzurum ve Sivas Kongreleriyle Anadolu halkını da bu mücadeleye ortak etmek için çalışmalarda bulunmuştur.”
Atatürk’ün ülke gençliğine değer veren bir lider olduğunu belirten Prof. Dr. Alaattin Uca, “Gençlikle Atatürk kadar bütünleşmiş başka bir lider yoktur. Öyle ki Sivas Kongresi’nde manda tartışmalarının yapıldığı sırada Tıbbiyeli Hikmet’le gerçekleşen konuşması onun bağımsızlığa ve gençliğe verdiği önem konusunda da bize çok önemli bilgiler vermektedir.” dedi. Uca konuşmasını, Mustafa Kemal Paşa’nın 30 Ağustos Zaferi’nin ikinci yıl dönümünde Dumlupınar’da gençlere hitaben söylediği “Gençler, cesaretimizi artıran ve sürdüren sizlersiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve irfanla insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin ve fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız.” sözleriyle noktaladı.

Kaynak: RAMAZAN RÜZGAR YEL