Günümüzde olan sıkça sosyal ağlarda araştırılan ve takip edilmesi beklenen olaylardan ortaya çıkan Kimler Vergi Ödemez  konusu insanlar arasında sıkça konuşulan konu haline geldi bu konuyla alakalı detaylar haberimizde...


Vergi Nedir?
Vergi Devletin şahış ve kurumlardan kanuni yollarla belirlenen şekilde kamu işlerinde kullanmak amacıyla aldığı bir ödenek biçimi olarak bilinir. Bir diğer yandan da Kamu giderlerini karşılamak amacıyla kurum ve kurumlardan alınan ödenek olarakta bilinmektedir. 

Amerika Da En Çok Hangi Millet Var? Amerika Da En Çok Hangi Millet Var?

Kimler Vergi Odemez1
Kimler Vergiye Tabidir?
Vergi Devletin ihtaçlarını karşılamak amacıyla kişi ve Kamu kuruluşlarından aldığı para biçimi olarak bilinmektedir. 

Kimler Vergi Odemez2
Kimler Vergi Ödemez?
Kimler Vergi Ödemez sorusuna yanıtımız şu şekilde; 18 yaş altı ve hiçbir gelir kaynağı olmayan, ev hanımları ve sosyal güvenlik kurumundan geliri olan gaziler, şehit aileleri, ve engellileri muaf olduğu vergi ödemekten muaflardır. 
Günümüzde bu konuyla alakalı sıkça yapılan ve sosyal medya da ortaya çıkan bazı kurum ve kuruluşların vergi kaçırarak dolandırıcılık yapıldığı iddiaları üzerine devletin vergi konusunu daha sıkı bir şekilde ele aldığı ve artık denetlemelerin daha sık olduğu bir döneme girildi. Türkiye Cumhuriyeti Devlet’i olarak vergi kaçırma hususunda hiçbir şekilde atılan adımların gözden kaçmayacağını ve artık sıkı bir şekilde denetlemelerin yapılacağı bilgisi elde edildi. Kamu ve özel sektörde bu konuyla alakalı yapılan sıkı denetimler doğrultusunda yapılan gelir beyanı olmayan çoğu işletmeyle alakalı incelemeler başlatıldığı bilgisine ulaşıldı. Artık her kurum ve kuruluşun vergi beyan etmesi konusunda sık sık vurgulamalar yapılmakta. Konuyla alakalı yapılan araştırmalar neticesinde çoğu şirket ve kurum ve kuruluşların  incelemeye alındığı bilgisine de ulaşıldı.

Kaynak: HATİCE KARACA