Karaman'da okul forması satışı yapan bir esnafı ziyaret ederek, okul formalarının satış durumunu ve forma fiyatlarında bir değişiklik olup olmadığını öğrendik. Ailesiyle birlikte okul forması alışverişi yapan çocuklarla yaptığımız röportajda, okula yeni başlayacak öğrencilerin heyecanlarını mikforonlarımıza anlattı.

Okul forması satışı yapan Emre Gökyel: “Okulların açılma heyecanı yaklaştıkça okul kıyafetlerine de sıra gelmeye başladı. Uyum haftası başlamasıyla birlikte ilerleyen haftalarda yoğunluğun artacağını düşünüyoruz. Müşterilerimize, okul forması alışverişini son güne bırakmamaları gerektiğini sosyal medya üzerinden paylaşıyoruz. Kaliteli ürünler satıyoruz, çünkü bir formayı bir çocuğun en az iki yıl kullanmasını hedefliyoruz. Veliler de sivil kıyafet yerine okul kıyafetini tercih ediyor, çünkü çocukları sürekli olarak ‘Bugün ne giysem?’ diye sormaktan kurtarıyor.” şeklinde konuştu.

Piyasadaki enflasyona rağmen geçen yıla göre forma fiyatlarında bir artış olmadığını belirten Gökyel: “Geçen yıl 120 TL'ye satılan lakos bu sene 145 TL civarında görünüyor. Müşterilerimiz fiyat konusunda üzgün değil, çünkü Türkiye enflasyonunun altında kaldı okul kıyafetlerinin fiyatları.” dedi.

Okul formalarının fiyatlarının takıma ve okula göre değiştiğini belirten Gökyel, birinci sınıfa gidecek bir öğrencinin ortalama 400-450 TL'ye okul forması takımı alabileceğini ifade etti. Ayrıca, okul formalarının tam takım halinde alınması durumunda en yüksek fiyatın 600-650 TL civarında olduğunu söyledi. Gökyel ayrıca, Karaman'daki Sudurağı, Akçaşehir, Kılbasan, Yollarbaşı, Kazımkarabekir’deki okulların da formalarının formalarının stoklarında olduğunu ve toplamda 80-90 farklı okul forması çeşidi sattıklarını belirtti.

Ailesiyle birlikte birinci sınıfa gidecek olan Şükran Özdemir: “Okula yeni başlayacağım için çok heyecanlıyım. Okul formam turuncu renkte ve çok beğendim. Bugün okulda uyum haftası olduğu için ben de okula gittim ve uyum haftasını çok beğendim.” şeklinde konuştu.

Üçüncü sınıf öğrencisi olduğunu belirten Nadir Efe Özdemir: “Üçüncü sınıf olduğum için pek heyecanlı değilim, çünkü anasınıfını da sayarsak üç senedir bu heyecanı yaşıyorum. Şu an yeni dersleri merak ediyorum ve yeni arkadaşlarımı tanımak istiyorum. En sevdiğim arkadaşıma ve bütün arkadaşlarıma selam söylüyorum” dedi.

photo_2023-09-06_14-34-36

Editör: Mehmet Akif Orhan