Projeye Katılımevim ve Atış Yapı ortaklığına güvenerek konut ve ticari alan satın aldıklarını ifade eden vatandaşlar, satış sürecinde her iki firmanın birlikte hareket ettiğini savundu. Eylemde yapılan açıklamalarda, satış ofislerinde ortak sunumlar gerçekleştirildiği, şantiye alanında her iki firmanın bayraklarının yan yana yer aldığı ve bu durumun yatırımcılar açısından güven algısı oluşturduğu dile getirildi.

Mağdurlar adına konuşan Sadiye Dinç, ortaklığın sonradan reddedilmesinin gerçeği yansıtmadığını öne sürerek, “Tanıtımlar bu birliktelik üzerinden yapıldı. Vatandaşlar ‘Bu projede Katılımevim varsa güven vardır’ düşüncesiyle yatırım yaptı. Kayıtlar ortadadır. Yapılan devirler gerçek bir el değiştirme olmayıp fiili durumda bir cepten alıp diğer cebe koymaktan ibarettir. Kanun kötü niyetli şekilde kullanılmıştır” dedi.
Atış Yapı’nın konkordato ilanının ardından yaşanan sürece de değinen Dinç, hak sahiplerinin bilgisi dışında devir işlemleri yapıldığını iddia etti. Odunluk’taki arazinin Katılımevim’in en yüksek paya sahip olduğu bir konsorsiyum tarafından alındığını belirten Dinç, sürece ilişkin KAP bildirimleri ve resmi başvuruların yapıldığını, satış yetkisinin Katılımevim tarafından Atış Yapı’ya verildiğini söyledi. Konkordato sonrası proje arazisinin alıcıların bilgisi ve rızası dışında Katılımevim’e devredildiğini, sürecin TMSF’ye geçtiğini aktaran Dinç, buna rağmen hak sahiplerinin ne tapularını alabildiğini ne de ödedikleri bedelleri geri alabildiğini ifade etti.

Dinç ayrıca kamuoyuna yansıyan bazı rakamların açıklanmasını isteyerek, “23 milyon dolarlık ödeme hangi hukuki ve ticari gerekçeyle yapılmıştır? Konkordato dosyalarında yer alan 178 milyon TL’lik alacak hangi sözleşmelere dayanmaktadır? Konkordato süreci devam ederken yapılan çek ve devir işlemleri hangi hukuka dayanmaktadır?” sorularını yöneltti.
Eylem boyunca slogan atan grup, açıklamanın ardından yaşadıkları mağduriyeti temsilen balonlar uçurarak eylemi sonlandırdı. Mağdurlar, “Ayrıcalık değil, hakkımızı istiyoruz” diyerek taleplerinin karşılanmasını istedi.




