Sağlıklı ve formda kalmak için günde 10 bin adım atmanın önemli olduğu Uzmanlar tarafından ifade edilse de, yeni yapılan çalışmalar neticesinde 2500-4000 adımın insan sağlığı açısından faydalı olabileceği kanıtlandı.
Dünyada 226 binden fazla insan ile yapılan çalışmalara göre günlük 2 bin 5 yüz ile 4 bin adımın erken ölüm riskini azaltmaya başlamak için yeterli olacağı sonucuna ulaşıldı.


Günümüzde insan sağlığını tehdit eden sağlık problemleri arasında obezite başrol oynuyor. Kemik erimesi, kanser, kalp ve damar hastalıkları, diyabet ve hipertansiyon hastalıkları hareketsiz bir yaşamın sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Dünyadaki insanların yüzde 25’lik kısmının hareketsiz bir yaşam tarzı sürdürmesi, hastalık risklerini yüksek düzeyde arttırıyor. Her yaşta yaşam kalitesini artıran yürüyüş ise yapılması en kolay egzersizlerin başında geliyor.
Cambridge Üniversitesi’nden yapılan testler günde 11 dakika hızlı tempoda yürümek herhangi bir neden dolayı erken ölüm riskini 10 kata kadar azaltıyor.


Peki Karaman halkı günde kaç adım atıyor? Karaman halkı KGRT Haber’e Anlattı.
Harun Demirtepe günde 10 bin adımdan fazla adım attığını, her yere yürüyerek ulaşımınu bu şekilde sağladığını ifade etti. Günlük olarak telefonunda bulunan uygulama ile attığı adımlara bakabildiğini ifade eden Demirtepe, emekli olan insanların yürümesi gerektiğini dile getirdi.
Akçaşehirli Murat Güzel ise sağlıklı yaşamanın formülünün düzenli olarak yürümekten geçtiğini ifade etti. İlerlemiş yaşına rağmen zinde oluşunu günde 10 kilometre yürümesine borçlu olduğunu dile getiren güzel, kötü alışkanlıklardan uzak durmanın da bunu oldukça fazla olduğunu söyledi.

Editör: Nejla KOÇ