Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bu yıl 23 Nisan coşkusunu bilim, sanat ve teknolojiyle harmanlayan dev bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. "Meclis Bahçesi, Çocuk Bahçesi" adıyla düzenlenen şenlikte, Karaman Mevlana Ortaokulu öğrencisi Pınar Ayazoğlu, şehrimizi başarıyla temsil ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Uzay ve Havacılık Stantları İlgi Odağı Oldu

Etkinlik kapsamında Meclis bahçesi adeta bir bilim merkezine dönüştürüldü. Havacılık ve uzay başta olmak üzere pek çok kurum ve kuruluşun stant açtığı programda, çocukların bilimsel meraklarını tetikleyecek çalışmalar sergilendi. Karamanlı Pınar Ayazoğlu, stantları gezerek yapılan teknolojik projeleri yakından inceleme fırsatı buldu.

Karaman’da Yürek Isıtan Anlar: Öğrenciler Öğretmenlerine Sevgi Dağıttı
Karaman’da Yürek Isıtan Anlar: Öğrenciler Öğretmenlerine Sevgi Dağıttı
İçeriği Görüntüle


Alper Gezeravcı ile Bilim Yolculuğu

Programın en dikkat çeken anlarından biri de Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın katılımı oldu. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz Ökten ve beraberindeki heyetle birlikte stantları ziyaret eden Gezeravcı, çocuklarla yakından ilgilendi. Karamanlı temsilcimiz Pınar, Türkiye’nin uzay vizyonunun en önemli ismiyle aynı atmosferde bulunarak bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalar üzerine sohbet etme şansı yakaladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ