İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi kapsamında İlimizde geçerli başvuru yapan 26 proje Bakanlığımızca uygun bulunarak hibe desteklemesi almaya hak kazanmıştır. Her proje için 100.000 TL hibe desteklemesi yapılacak olup Projenin ilimize katkısı 2.600.000 TL olacaktır.

Bakanlığımız tarafından onaylanan hibeye esas nihai asil liste 17-25 Mayıs 2022 tarihleri arasında 5 (beş) iş günü Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde askıda kalacaktır. Ayrıca proje başvuru sahipleri, Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün internet sitesinden (https://karaman.tarimorman.gov.tr) nihai asil listeye bakabileceklerdir.

Hibeden yararlanmak isteyen başvuru sahiplerinin askı süresince askı listesini kontrol ederek, hibe sözleşmesinde istenilen evrakları hazırlaması gerekmektedir. Liste askıdan indikten sonra 25-31 Mayıs 2022 Tarihleri arasında 5 (beş) iş günü içinde hibe sahipleri ile hibe sözleşmesi imzalanarak projelerin uygulanmasına başlanacaktır.

İl Müdürümüz Yusuf Şahinbaş yapmış olduğu açıklamada, Kırsal kalkınmada Uzman Eller Projesi kapsamında; Karamanımızda kırsalda yaşayan tarım hayvancılık, gıda, orman ve su ürünleri eğitimi almış 26 uzman eğitimli gencimize 100.000 TL hibe olmak üzere toplamda 2.600.000 TL destek sağlanarak tarım ve hayvancılığın gelişimine katkı sağlayacak olan projenin yararlanıcı gençlerimize, İlimize ve Ülkemize hayırlı olmasını diledi.