Yurt genelinde etkisini artıran yüksek sıcaklıklar devam ederken, Karaman 14 Ağustos Pazartesi günü 41.4 dereceye kadar yükselen sıcaklık ile son yılların en yüksek sıcaklık rekorunu kırdı. Meteoroloji verilerine göre, 14 Ağustos Pazartesi günü 41.4 dereceye kadar yükselen sıcaklık ile son yılların en yüksek sıcaklık rekorunu kıran Karaman, meteoroloji verilerine göre, 29 Temmuz 2020 yılında 40.4 derece hava sıcaklıklığı ile rekor kırmıştı.

Hava sıcaklığının normallerin üzerinde seyrettiği bu günlerde Karaman, bölgemiz komşu illeri Konya, Niğde ve Aksaray’ı da hava sıcaklık rekorunda geride bıraktı. Meteoroloji’nin verilerine göre, 14 Ağustos Pazartesi günü kırılan hava sıcaklığı rekorunda; Konya, 40.9 derece, Niğde, 39.7 derece ve Aksaray ise, 40.8 derece ile son yılların hava sıcaklık rekorunu kırdı.

Yerel yetkililer, vatandaşları aşırı sıcaklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle sıcaklığın etklili olduğu 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarıya mecbur kalınmadıkca çıkılmaması konusunda uyarıyor. 

Editör: Mustafa ÖZÜNAL