Karaman'da, 11 ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan ayında bayram alışverişi yapan vatandaşlar, esnafın da yüzünü güldürmeye başladı. Ancak bu yıl müşteriler, daha uygun fiyatlar talep ediyorlar. Bayram şekerlerinden lokumlara, tatlılardan tuzlulara kadar Ramazan alışverişi yoğunlaşmaya başladı. Karamanlılar, kendi bütçelerine göre alışverişlerini yapmaya başladılar. Şu anda çarşıda ve bayram şekerlerinin satışında aşırı bir yoğunluk olmasa da bayrama sayılı günler kala yoğunluğun artacağı öngörülüyor.

Karaman’da 15 Mahallede Su Kesintisi Yaşanacak Karaman’da 15 Mahallede Su Kesintisi Yaşanacak

Karamanda Seker Ve Lokum Fiyatlari Ne Durumda4

Ramazan Bayramı'nın vazgeçilmezleri arasında şeker, lokum, çikolata ve baklava çeşitleri bulunuyor. Bu yıl, bayram şekeri fiyatları ortalama 125₺ ile 300₺ arasında değişiyor. En uygun şeker fiyatı 125₺'den başlarken, çikolata çeşitleri 300₺ ile 870₺ arasında değişiyor. Sade lokum fiyatları ise 70₺ ile 220₺ arasında değişiyor. En pahalı lokum ise 600 ₺  ile baklavalı lokum oldu. Ortalama bir ailenin bayram şekeri için harcayacağı miktar 250-300₺ arasında görünüyor.

Karamanda Seker Ve Lokum Fiyatlari Ne Durumda3

Karamanda Seker Ve Lokum Fiyatlari Ne Durumda2

Karamanda Seker Ve Lokum Fiyatlari Ne Durumda1

Habere ait içerik ve görsellerin telif hakları KGRT HABER'e aittir. İzin alınmadan KOPYALANAMAZ, BAŞKA YERDE Kullanılamaz. Bu hakları ihlal eden kişiler HUKUKİ ve CEZAİ yaptırımlara tabi olurlar.

Kaynak: R. Rüzgar Yel