27 ülkeden 195'i yabancı 598 firmanın katılım sağladığı Growtech Antalya Tarım Fuarı’nda hedef 60 bin ziyaretçi.   ANFAŞ Fuar Merkezi'nde bu yıl 22’nci kez kapılarını ziyaretçilerine açan dünyanın en büyük örtü altı tarım sektörü fuarı olan Growtech Antalya Fuarında tohum, gübre, fide, sulama ve seracılık sistemleriyle, örtü altının ihtiyaç duyduğu tüm yenilikler yer alıyor.   
Growtech Antalya Fuarına katılımın her sene katlanarak arttığını belirten  Engin Er, Growtech Antalya'nın uluslararası arenada giderek daha fazla ilgi görmesinin yabancı yatırımcıların da bu platformda yer almak istemelerine olanak sağladığını söyledi.

Katılımcıların üçte birinin yurtdışından geldiğini ifade eden Er Growtech Antalya Tarım Fuarına ilişkin yaptığı değerlendirmede "Serada bir ürünün yetişmesini sağlayan tüm tedarikçiler burada. Tohum, gübre, ilaç, sulama, sulama sistemleri, sera ve sera teknolojilerini sunan firmalar var. Growtech Antalya yeni bir vizyon ve yeni bir logo ile global marka oluyor. 2024 yılından itibaren markamızı farklı ülkelere taşıyoruz. İlk ayağımız 2024’de Endonezya’da olacak, 2025 ve 2026’da farklı ülkelere geçecek. Ama Antalya her zaman olacak” diye konuştu. 

"Suyu Korumaya Söz Veriyoruz"

"Hayata geçirdiğimiz ana konusu ’Su’ olan sosyal sorumluluk projemizle katılımcı ve ziyaretçilerimiz ortak payda suyun korunması adına söz veriyor.  uyu korumaya söz veriyoruz. Fuar alanında bulunan panomuza tüm katılımcı ve ziyaretçilerimiz imza atıyor ve mesajlarını yazıyor. Bu farkındalığı sektörümüzde oluşturacağına inanıyoruz."dedi. 

25 Kasım 2023 Cumartesi gününe kadar açık olacak olan fuara tarım kenti olan Karaman'da tarım işiyle uğraşan çok sayıda çifçinin yanı sıra ziraat mühendilerinin de katılım sağladığı bilgi edinildi.       

Editör: Haber Merkezi