Edinilen bilgiye göre olay, akşam saat 19.00 sıralarında Koçakdede Mahallesi 413. Sokakta iki katlı bir binanın ikinci katında meydana geldi.

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangını gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin çalışması sonrası kontrol altına alındı. Polis yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Karamanda Metruk Bina Yangini Bu Evlerle Ilgilenen Yok4

Yangının meydana geldiği mahallenin sakinlerinden Mehmet Tuna, metruk binaların mahalledeki diğer evler açısından risk oluşturduğunu belirttiği konuşmasında: “Koçakdedde Mahallesi’nde oturuyoruz. Yan tarafta bulunan tarihi eser bina bizim. Onun yanında yer alan bina da metruk vaziyete geldi. İçindekiler terk ettiler gittiler. Şimdi de kimliği belirsiz kişiler kapılardan girip çıkıyorlar. Belediyenin buna bir önlem alması lazım. En azından sahiplerine ulaşıp burayı ya yıkması ya da bir şekilde muntazam hale getirtilmesi lazım. Aynı zamanda bu metruk binanın karşısında da metruk binalar var. İçi boş buradan gidenler aynı şeyi orada da yapacaklar. Biz kendi evimizi terk etmiş olsak bizim binamıza da girecekler. Daha önce bizim binamıza üç dört defa hırsız girdi. Kültür Varlıkları’nın bu bölge ile çok güzel ilgilenmesi lazım maalesef bir ilgilenen yok. Bekçilerin bu bölgede etkinliğini artırması lazım. Mahalle muhtarının da belediye ile iletişim halinde olması lazım. Buraya hurdacılar girip çıkıyor ve evin içinden bir şeyler söküyorlar. Durumu defalarca emniyete de bildirdik ama bir çare yok. Burada çeşitli suçlar işleseler kimsenin haberi olmaz çünkü komşular olarak biz bir kere bile içerisine giremedik çünkü herhangi bir şey olsa sorumluluk altına gireriz.” dedi.

Karamanda Metruk Bina Yangini Bu Evlerle Ilgilenen Yok1

Karamanda Metruk Bina Yangini Bu Evlerle Ilgilenen Yok3

Karamanda Metruk Bina Yangini Bu Evlerle Ilgilenen Yok2

Kaynak: Eda Şahintürk