10 Mayıs 2022 yılında yaptığımız haberde “ Karaman’da etliekmek hamuruna zam yapıldı. 160 gram olan hamurun fiyatı 3 Türk lirası’ndan 3.5 Türk Lirasına yükseldi. “ bu haberin üzerinden iki yıl bile geçmeden pişirme fiyatları 7.5 Türk Lirası olurken yeniden zam yapılması da bekleniyor. Yaptığımız haberde şu detaylarda mevcut: “9 Mayıs 2022 Pazartesi günü Fırıncılar, pastacılar ve lokantacılar odası tarafından itibarı ile güncellenen pidecilerin fiyat tarifesi şu şekilde olmuştu; etliekmek 25 lira, karışık pide 25 lira, peynirli pide 20 lira, bıçak arası 30 lira, zırhta etliekmek 30 lira, 80 gram olan lahmacun 12 lira 50 kuruş ve 160 gram hamurun fiyatı ise 3 lira 50 kuruş oldu.” şeklindeydi.

12 Mayıs 2022 Perşembe günü yaptığımız bir başka haberde simidin fiyatı ise 3 Türk Lirası iken 3.5 Türk Lirası olmuştu, 6 Ocak 2024 Cumartesi günü Karaman’da satılan simidin fiyatı 10 Türk Lirası. Haberimiz detayları şu şekildeydi; “Fırıncılar, pastacılar ve lokantacılar odası tarafından güncellenen yeni fiyat tarifesi ise şu şekilde; 90 gram pişmiş gevrek simit 3 lira 50 kuruş, 90 gram pişmiş tereyağlı simit (açma) 4 lira, Çeşnili poğaça 5 lira, Sade poğaça 3 lira 50 kuruş, Sandviç çeşitleri 8 lira, Tahinli çeşitleri 10 lira oldu. Etliekmek hamuru ve simite yapılan zamlardan sonra ilimizde mayalı, yufka, erişte, kadayıf ve şebit fiyatlarında da değişikliğe gidildi. 125 gram olarak satılan mayalı fiyatı 1 lira 25 kuruştan, 1 lira 50 kuruşa satılacak. Su böreklik yufka (7 adet) 40 lira, yufka (kilogram) 30 lira, erişte (kilogram) 40 lira, kadayıf (kilogram) 30 lira olurken şebit adet fiyatı 3 lira 50 kuruş oldu.” şeklindeydi.

Karaman Halk ekmek büfelerinde 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü 200 gramı 1.15 Türk Lirası olan ekmek 1.75 Türk lirası olarak zam yapılmıştı. Diğer yerlerde satıaln ekmekler ise “Geçtiğimiz hafta Fırıncılar, Pastacılar ve Lokantacılar Odası tarafından marketlerde ve manavlarda satışa sunulan 200 gram ekmeğin fiyatı 2 lira 25 kuruştan 2 lira 50 kuruşa satılmaya başlamasının ardından Halk Ekmeğe de zam geldi.” şeklindeydi.

6 Ocak 2024 Cumartesi günü Karamanlı fırıncılardan aldığımız fiyat listesi de aşağıda yer alıyor:
Tek Etliekmek: 70 Türk Lirası
Tek Lahmacun: 40 Türk Lirası
Tek Mevlana: 70 Türk Lirası
Mayalı ekmek: 4 Türk Lirası
Ekmek: 6.50 Türk Lirası
Simit: 10 Türk Lirası
Peynir sıkması: 40 Türk Lirası
Ciğer sıkması: 40 Türk Lirası
Pişirme ücreti (160 gramı): 7.5 Türk Lirası, 10-12 Türk Lirası gibi fiyatların güncellenebileceği söyleniyor.





