Ülkemizin bir çok ilinde tarım alanın da ön sıralarında yer alan ve merak edilen sorularından Karaman’da En Çok Ne Yetişir? Sorusunu sizler için araştırdık detaylar haberimizde…
 

25 Temmuz 2024 Perşembe Karaman'da Hangi Eczaneler Nöbetçi? 25 Temmuz 2024 Perşembe Karaman'da Hangi Eczaneler Nöbetçi?

Karaman’da En Çok Ne Yetişir?
Ülkemizin tarımsal ürün yelpazesinde ön plana çıkan ürünlerin yetiştiği ve her evde tüketilen bulundurulan ürünlerin yetiştiği ve satış hacmi yüksek olan gıdaların üretimini verimli topraklarında yetiştiren Karaman ili yetiştirdiği ürünlerle ekonomiye de büyük katkı da bulunmaktadır. Karaman ilinde yetişen ürünler şu şekildedir;  buğday, arpa, nohut, fasulye, ayçiçeği, kavun, karpuz, şeker pancarı, fiğ, kabak çerezlik , üzüm, elmadır. Bu ürünler tarım alanlarının %71'ini kapsamakta olduğunu ve toprak olarak bu ürünlerde iyi verim alındığı da haberimizin detayında yer almaktadır.

Karamanda En Cok Ne Yetisir1


Karaman Tarım Şehri Mi?
Karaman tarıma dayalı sanayi sektöründe de bir çok gelişmiş şehirler arasındadır. Yaşama alanı olarak da geçimi kolay ve kendi içerisinde bir çok insanın hem ekonomik hem de yaşam kalitesi kolay illerden biri olarak bilinmektedir. Hem insanı hem kültürü ile sevilen beğenilen olan Karaman ili tarihi yerleri şu şekildedir; Taşkale buğday ambarları, Manazan Mağaraları, Karaman Kalesi, Yunus Emre Camii ve Tekkesi, Nuhpaşa Camii, Hacı Beyler Camii (1356), Aktekke Camii, Arapzade Camii (1374), Çelebi Mescidi, Dikbasan Camii (1493), Hatuniye Medresesi (1381), Ebul Fetih Camii (1247) Emir Musa Medresesi, İbrahim Bey İmareti Medresesi (1432), Alâeddin Bey Kümbeti, Hoca Mahmut Camii, Canhasan höyüğü, Binbir kilise, Derbe antik kenti olarak bilinmektedir. Gezilip görülecek şehirler arasında yer alan Karaman ili sevilen yaşanması kolay lan iller arasında da yer almaktadır.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL