3 Eylül 2023 Pazar günü saat 10.00'da Ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik yapılan sınava birçok öğrenci velisi çocuklarıyla birlikte okul bahçelerinde erken saatlerde beklemeye başladı. Sınava giriş için kimlik belgesini unutan öğrencilere emniyet güçleri yardımcı oldu ve trafik ekipleri yolların kontrolünü ve güvenliğini sağladı. Sınava giren öğrencileri bekleyen velileriyle yaptığımız röportajda velilerin de çocukları kadar heyecanlı olduğu kameralarımıza yansıdı.

Okul bahçesinde çocuğunu bekleyen Metin Görgülü: “Tüm veliler adına çocuklara başarılar diliyorum. Sınava hazırlık süreci güzel geçti ellerinden geldiğince sınava çalıştılar. Umarım tüm öğrenciler emeklerinin karşılığını alır.” dedi.

Sınava hazırlık sürecinin çok güzel geçtiğini söyleyen bir öğrenci velisi: “Kız kardeşim öğretmen olduğu için oğlumu çok iyi çalıştırdı. Oğlum sınava ilk defa girecek kendisine ve tüm öğrencilere başarılar diliyorum.”  dedi.

Hatay’dan Karaman’a yerleşen Murat Saban: “Deprem bölgesinden geldik. Çocuğumuz zorlu şartlardan geldi ve sınava girecek. Normalde mermer ocağında çalışıyorum çocuğum için sınava geldik. Bütün öğrencilere başarılar diliyorum.” dedi.

Sınavın tatil bitiminde olmasının iyi olduğunu söyleyen Ahmet Özünal: “Tatil sınava  çalışacak olan öğrenciler için güzel bir avantajdı. İnşallah hepsi sınavda başarılı olur.” dedi.

Editör: Mehmet Akif Orhan