Karaman’da Ramazan Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte vatandaşlar semt pazarlarına akın etmeye başladı. Pazar esnaflarından Ahmet Coşar: "Bayram, vatana ve millete hayırlı olsun. Satışlarımızı yapıyoruz. Pazarda bayram öncesi durum fena değil. Salatalık, patlıcan ve domates fiyatlarında düşüş var, ancak domatesin ateşi henüz sönmedi. Diğer ürün çeşitlerinde de fiyatlarda biraz düşüş var ama müşterilerin alışverişi iyi. Tüm Türk milletinin bayramını kutlarım." dedi.

Fiyatların bedava olduğunu söyleyen bir vatandaş: "Karaman'da fiyatlar normal, köylünün malı iyi. Herkese hayırlı bayramlar dilerim." dedi.

'Piyasa allak bullak oldu' diyen Yüksel isimli bir vatandaş: "Üreticiye göre fiyatlar ucuz, tüketiciye göre ise pahalı. Piyasada bir anormallik var, işte bu temel mesele. Herkese mutluluklar, insanları seviyoruz." dedi.

'Fiyatlar eskisi gibi değil, biraz uçtu' diyen bir vatandaş: "Bayram öncesi fiyatların böyle olmaması gerekiyordu ama oldu işte. Tüm İslam âleminin bayramı mübarek olsun." dedi.

Pazarda fiyatların pahalı olduğunu söyleyen Fuat isimli bir vatandaş: "Pazara geldim, daha bir şey almadım, sadece bakınıyorum. Bazı vatandaşlar fiyatları ucuz diyor ama ne ucuzu ya." dedi.

'Fiyatlar yakıyor' diyen bir vatandaş: "Fiyatlar emeklilerin cebini yakıyor." dedi.

'Fiyatlar bayram öncesinde biraz uygun' diyen Mahmut Söylemez isimli bir vatandaş: "Artık yavaş yavaş pazar yoğunlaşacak. Herkesin bayramını kutlarım." dedi.

Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal’a Anlamlı Hediye Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal’a Anlamlı Hediye

Mehmet Cingöz: "Tüm İslam âleminin Ramazan bayramını kutlarım. Sağlık, sıhhat, afiyet içerisinde bayramını en güzel şekilde geçirmelerini diliyorum. Ayrıca dünyanın her tarafında Müslümanların olduğunu biliyoruz ve bir an önce Filistin'in huzura, sağlığa ve özgürlüğe kavuşmasını diliyoruz. Allah, bütün Müslüman alemine iyilik, beraberlik ve ihsan eylesin." dedi.

Bayram öncesi pazar güzel gidiyor diyen Alaattin Özçelik: "Millet ihtiyacını alabiliyor. Fiyatlarımız Karaman'da genel olarak normal. Türkiye'nin en ucuz sebzesini bizim Karaman halkı alıyor. Bütün ümmeti Müslümanın bayramını kutlarım." dedi.

Pazarcı esnaflarından Salih Kılınç: "Şu an Karaman'da fiyatlar genel olarak ucuz. Karaman pazarı ucuzladı, herkesin gelmesini tavsiye ederim. Bayram öncesi yoğunluk yok ama yavaş yavaş artacak." dedi.

Kaynak: R. Rüzgar Yel