“Sağlık sektöründe hizmet kalitesini artırmak ve hastalar ile sağlık çalışanları arasındaki memnuniyetsizlikleri gidermek önemlidir” diyen muhabirlerimiz soluğu İsmet Paşa Caddesi üzerinde aldı. Karaman’a Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinden bağımsız bir hastane yapılması gerektiğini belirten vatandaşlar şehrin belli bir bölge üzerinde toplanmasının yanlış olduğu düşüncesinde hem fikir olurlarken Konya’ya yapılan şehir hastanesi örneğini paylaştılar.

Çok uzağa gitmeye gerek yok Konya örnek alınsın diyen vatandaşlar “Meram Tıp Fakültesi, Necmettin Erbakan Tıp Fakültesi, Numune Hastanesi, Beyhekim Eğitim Araştırma Hastanesi ve en son yapılan Şehir Hastanesine baktığınızda hepsi birbirinden farklı yerlerde” örneğini paylaşarak Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin genişletilmesi için yapılacak çalışmalara ek ilave en az 100-200 yataklı bir başka hastanenin daha Karaman’a kazandırılması gerektiğini belirttiler.
Doktorları ve sağlık çalışanlarını anladıklarını belirten vatandaşlar en büyük sorunun gereksiz yere hasta olmamasına rağmen hastaneyi işgal eden vatandaşlar olduğunu söylerlerken “Acile gidiyorsunuz gerekli kontroller yapılıyor ertesi gün uzman hekimin sizi görmesi gerektiği söyleniyor. Ertesi gün için 182’den randevu almak için çabalıyorsunuz acilden yönlendirdiklerini, uzman hekimin görmesi gerektiğini anlatıyorsunuz ama nafile hekimlerden randevu alamıyorsunuz. Ertesi gün uzman hekimin kapısını çalıyorsunuz. Belki bir umut deyip sekreterine durumunuzu aktarıp yardım istiyorsunuz ama nafile.” deyip yaşanılan randevu sorununu özetlerken özellikle acilden yönlendirilen hastalar için “Ertesi gün …….. branşındaki uzman sizi görmeliye” istinaden acilden yönlendirilen hastalar için ertesi gün randevusu  için bir sistem kurulmalıdır. 
Karaman'ın Tavşanlı köyünden olan Muslu Gündağ isimli bir vatandaş, hastaneden memnun olduklarını ancak hastane sıra probleminin çözülmesi gerektiğini ifade etti. Sıra alamadıkları için yabancıların sırayı aldığını belirtti ve hükümetin bu soruna çözüm bulması gerektiğini söyledi. Ayrıca, “Karaman'ın ikinci bir hastaneye ihtiyacı var ve yeni yapılan hastanenin temiz, bakımlı ve hastalara iyi hizmet sunması gerekiyor” dedi. 
“Hastasınız ve doktor teşhis koyabilmek için MR istiyor ve en erken alabildiğiniz gün 1-2 ay sonrası. Geçen sürede Allah’a emanetsiniz.” diyen Ali Öztürk isimli bir vatandaşımız ise Karaman'da beyin cerrahi doktoru eksikliği nedeniyle sıra alamadıklarını ve MR çekimlerinin bir ay bekletildiğini vurguladı. Öztürk “Karaman’da temiz havanın bol olduğu, yüksek bir yerde yapılacak olan ikinci bir hastaneye ihtiyacı var ve bu sorunun çözümü için yetkililerin harekete geçmesi gerekiyor.” dedi.
Hastaneden memnun olduğunu dile getiren Akın köyünden Ayhan Güven isimli bir vatandaş, “Karaman’ın bir şehir hastanesine ihtiyacı var. Çünkü tek bir hastane olduğu zaman sıra bulup randevu alması bizleri çok yoruyor.” diyerek randevu alırken sıkıntı yaşadıklarını belirtti.
Randevu mağduriyeti yaşayan bir diğer isim olan Ahmet Öksüz “Hastanedeki en büyük sıkıntısı randevu sorunu. Randevu alırken çok fazla sorun ve sıkıntı yaşıyoruz. Toplumun kalabalıklaşması mı yoksa personelin yetersizliğinden dolayı mı bilmiyorum ama yukardan aşağıya bir boşluk var gibi gözüküyor. İşini seven insanların alımı yapılırsa hizmet kalitesi iyileşir. Karaman’a ikinci bir hastane yapılması lazım. Çünkü şu anda hastaneye bakıyoruz her klinikte yeterli sayıda doktor var gibi gözüküyor ama hastanede sıkıntı bitmiyor.” dedi.

Randevu almalarına rağmen hastaneye gittikleri vakit sıra beklemek zorunda kaldıklarını söyleyen Mehmet Gök Tekin isimli vatandaş: “Genellikle hastane yoğun ve kalabalık oluyor. Karaman’a ikinci bir hastane daha yapılması lazım. Yeni bir hastane yapılırsa da o hastanede hastaya ilgi oranının yüksek olmasını isterim. Hastanede gideceğimiz yeri bilmediğimiz zaman bize yol gösteren birilerinin olması lazım. Ayrıca randevusuz acil bir sorunumuz için hastaneye gittiğimizde randevusuz almıyoruz diyerek bize sıra vermiyorlar.” dedi.
Hastaneden memnun olduğunu ve gittiği zaman tüm işlerini hallettiğini söyleyen Mehmet Eğilmez isimli bir vatandaş: “Genellikle hastaneye gittikleri zaman sıra sorunu yaşayanlar hastane sisteminden şikâyet ediyorlar ama o sorun Türkiye genelinde tüm illerde var.” dedi.
“Ahmet’in Hatırına Mehmet’in Hatırına Atama Yapılmamalı”
Emekli şoför olduğunu söyleyen Rahmi Ediz: “Karaman’da hastaneden memnunum ama hastane Karaman için yetersiz. Karaman’ın bence ikinci bir hastaneye de ihtiyacı var. Karaman’da iki tane özel hastane var cayır cayır çalışıyorlar. Bir şehir hastanesine ihtiyacımız var. Karaman deyip geçmeyelim Mersin’in yarısı, Ayrancı, Ereğli Karaman’daki hastaneye geliyor. Bizim doktorlarımız bu durum karşısında yetersiz kalıyor. Ben hastanenin başında olsam hastanede çalışmak istemeyen halinden memnun olmayan kim olursa olsun gönderirim. Gerçekten görevini yapan insanları o hastane de tutarım. Ahmet’in hatırına Mehmet’in hatırına personel çalıştırmam. Hastane yönetimini bilen insanlara ihtiyaç var.” diyerek birçok olaya sitem etti.

Editör: Mehmet Akif Orhan