Karabük Üniversitesi'ndeki öğrencilerle ilgili ortaya atılan iddialar sosyal medyanın gündemine oturdu. "Karabük Üniversitesi İtiraf Sayfası" adlı Instagram hesabında paylaşılan mesajlarda, bazı kadın ve erkek öğrencilerin Afrikalı öğrencilerle cinsel ilişkiye girdikten sonra HPV ve HIV gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklara yakalandıkları iddia edildi. Bu iddiaların ardından Karabük İl Sağlık Müdürlüğü ve Karabük Üniversitesi yetkilileri konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Karabuk Olayi Nedir Karabuk Universitesi Neden Gundem Oldu00Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, sosyal medyada dolaşan iddiaların gerçeği yansıtmadığını, herhangi bir HIV ve HPV artışı olmadığını belirtti ve kamuoyunu bilgilendirdi. Benzer şekilde, Karabük Üniversitesi de sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve sağlık tesislerine bu konuda herhangi bir başvuru yapılmadığını ifade etti.

Karabuk Olayi Nedir Karabuk Universitesi Neden Gundem Oldu1

Karabük Olayı Nedir? Karabük Üniversitesi Neden Gündem Oldu?

Emekli maaş farkları ne zaman yatacak? 2024 fark ödemeleri nasıl sorgulanır? Emekli maaş farkları ne zaman yatacak? 2024 fark ödemeleri nasıl sorgulanır?

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü ve Karabük Üniversitesi yetkilileri  yaptıkları açıklamada, "Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de sağlık tesislerimizde halk sağlığını ilgilendiren bütün hastalıklar yakından takip edilmekte ve düzenli kayıt tutulmaktadır. İlimizde HIV pozitif ve HPV pozitif vakalarında herhangi anlamlı bir değişiklik bulunmamaktadır. Ayrıca sağlık tesislerimize son günlerde konu ile ilgili bir başvuru olmamıştır. Sağlık çalışanlarımızı zan altında bırakan iddiaların aksine sağlık sistemimiz kayıtsız giriş yapılarak işlem yapılmasına izin vermemektedir." şeklinde ifadelere yer verildi. Bu açıklamalarla birlikte, iddiaların gerçek dışı olduğu ve kamuoyunu yanıltıcı bilgiler içerdiği net bir şekilde ortaya konmuş oldu.

Kaynak: R. Rüzgar Yel