Gerek filmlerinde gerekse gerçek hayatta insanlara rol model olan, oyunculuğu ile herkesi kendine hayran bırakan Kadir İnanır’a ait birçok detay haberimizde sizlerle. Peki Kadir İnanır Ne Ameliyatı Oldu? Kadir İnanır Kimdir? Kadir İnanır Evli mi? Kadir İnanır’ın Oynadığı Film ve Diziler Nelerdir? işte sizler için derledik…

Kadir Inanir Ne Ameliyati Oldu2

Kadir İnanır Kimdir?

Kadir İnanır, 15 Nisan 1949’da Ordu’nun Fatsa İlçesinde dünyaya geldi. Oyuncu ve film yönetmeni olan Kadir İnanır, şuan 75 yaşında. Yeteneği okul çağlarında fark edilen başarılı oyuncu Kadir İnanır, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo-Televizyon Bölümü’nde eğitimini tamamladı.  Kadir İnanır ilk 1968 yılında çekilen “Yedi Adım Sonra” isimli film ile sinemaya hayatına atıldı. Başrol alarak yer aldığı ilk sinema filmi ise “Kara Gözlüm” oldu. Oynadığı roller ile hafızlara kazınan Kadir İnanır toplam 182 sinema filminde yer almıştır.

Kadir İnanır Evli mi?

74 yaşındaki usta oyuncu Kadir İnanır’ın evli olup olmadığı merak konusu oldu. Kadir İnanır, hiç evlenmedi. İnanır’ın hayatını birlikte sürdürdüğü kişi ise  Jülide Kural’dır.

Kadir İnanır’ın Oynadığı Film ve Diziler Nelerdir?

Başarılı usta oyuncunun oynadığı bazı film ve dizileri sizler için derledik.. İşte Kadir İnanır’ın oynadığı film ve diziler; Utanç (1972), Selvi Boylum, Al Yazmalım (1977), Bir Yudum Sevgi (1984), Ah Güzel İstanbul (1981), Tomruk (1982), Sen Türkülerini Söyle (1986), Katırcılar (1987), Tatar Ramazan (1990), Tatar Ramazan Sürgünde (1992), Sinema Bir Mucizedir (2005) ve en uzun soluklu dizisi ise Marziye’de usta oyuncu rol aldı.

Kadir İnanır’ın Aldığı Ödüller Nelerdir?

182 sinema filmi ve sayısız dizi ile karşımıza çıkan usta oyuncu Kadir İnanır’ın aldığı ödülleri sizler için derledik..

-5. Altın Koza Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu

-23. Altın Portakal Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu

Emekli maaş farkları ne zaman yatacak? 2024 fark ödemeleri nasıl sorgulanır? Emekli maaş farkları ne zaman yatacak? 2024 fark ödemeleri nasıl sorgulanır?

-37. Altın Portakal Film Festivali - Yaşam Boyu Onur Ödülü

-40. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri - Onur Ödülü

-18. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali - Yaşam Boyu Onur Ödülü

-30. Uluslararası Altın Koza Film Festivali - Cumhuriyetin 100. yılında ''Sinemamızın Yüzü'' Ödülü

Kadir Inanir Ne Ameliyati Oldu1

Kadir İnanır Ne Ameliyatı Oldu?

Uzun süredir sağlık sorunları ile mücadele eden Kadir İnanır’ın son zamanlarda ne ameliyatı olduğu merak konusu oldu. Kadir İnanır geçtiğimiz aylarda evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Felç geçiren Kadir İnanır, beyni besleyen ana damarın tıkanması nedeni ile ameliyat olmuştur.

Kaynak: HATİCE KARACA