Vatandaşların ilgisini çeken ülkelerin başında gelen Japonya için vize gerekiyor mu soruları sıkça araştırılıyor. Peki Japonya’da Vizesiz Kaç Gün Kalınır? Japonya’ya En Çok Hangi Ülke Gidiyor? ve Japonya hakkında merak edilen birçok detay haberimizde..


Japonya Hakkında
Japonya, Doğu Asya’da bulunan bir ülkedir. Japonya’nın başkenti Tokyo’dur. Nüfusu 2023 verilerine göre 125.416.877 olarak kayıtlara geçmiştir.  Japonya’nın yüzölçümü toplam 377.975 km olarak karşımıza çıkıyor. Japonya, coğrafi yapısı bakımından ise 14.125 adadan oluşuyor. Japonya’nın iklimi ise, nemli ve karasal iklim olarak karşımıza çıkıyor. Japonya, ekonomik olarak dünyanın ikinci büyük gelişmiş ülkesidir. Birçok insana iş imkanı sunarak farklı kökenleri bir arada bulunduran Japonya, hem elektronik hem de otomobil üretiminde dünya devi olarak karşımıza çıkmaktadır. Japonya tarım yönünden ise pirinç üretimi ile karşımıza çıkıyor. Dünyadaki animasyon filmlerinin yüzde 60’ı ise Japonya’da üretiliyor. Bunların başında ise  Mario karşımıza çıkıyor. Japon mutfağına da değinirsek eğer pirinç yönünden zengin olduğu için en ünlü yemeği ise suşi oluyor. 

Japonyaya Ne Zaman Gidilir34
Japonya’ya En Çok Hangi Ülke Gidiyor?
Ekonomisi ve Sanayisi ile gelişmiş ülke olan Japonya turizm sektöründe de hızla gelişiyor. Peki Japonya’ya en çok hangi ülke gidiyor? Japonya’yı tercih eden turistler  en çok Tokyo ve Hiroşima, Fuji Dağı ve Niseko gibi yerleri ziyaret ediyor. Japonya yı en çok ziyaret eden ülkeler ise; Güney Kore ,Tayvan ve Çin..

Konuk: “Motorin Ve Gübre Projelerimizle Yüzler Gülecek” Konuk: “Motorin Ve Gübre Projelerimizle Yüzler Gülecek”

Japonyaya Ne Zaman Gidilir22


Japonya’da Vizesiz Kaç Gün Kalınır?
Japonya, ticari ve turistik olarak vatandaşların tercih ettiği ülkelerin başında geliyor. Kısa süreli Japonya seyahati yapmak isteyenler “Japonya’da Vizesiz Kaç Gün Kalınır” sorusunu aratmaya başladı. Japonya’da vizesiz 90 güne kadar kalma izni bulunuyor.

Kaynak: HATİCE KARACA