Test aşamasındaki özellikle birlikte içerik üreticileri, belirli bir tema etrafında hazırladıkları videoları tek bir seri altında toplayabilecek. Böylece izleyiciler, dağınık halde bulunan Reels videoları yerine, birbirine bağlı bölümlerden oluşan içerik akışını kolayca takip edebilecek.

WhatsApp’tan yıllar sonra beklenen yenilik: “Çıkış Yap” özelliği geliyor
WhatsApp’tan yıllar sonra beklenen yenilik: “Çıkış Yap” özelliği geliyor
İçeriği Görüntüle

Yeni sistemde her Reels videosu, bir hikâyenin bağımsız bir parçası olarak konumlanacak. Bu sayede kullanıcılar, bir serinin bölümlerini sırayla izleyebilecek ve izlemeyi bıraktıkları noktadan devam edebilecek.

İçerik üreticilerinin profillerinde “Series” için özel bir sekme yer alacak. Ayrıca her serinin kendine ait ayrı bir sayfası bulunacak. Örneğin bir yemek içerik üreticisi, “10 gün boyunca sağlıklı tarifler” gibi belirli bir tema etrafında hazırladığı videoları tek bir seri altında bir araya getirebilecek.

Meta’nın bu hamlesiyle, kullanıcıların platformlarda daha uzun süre vakit geçirmesi ve içeriklerin daha sistemli bir şekilde tüketilmesi amaçlanıyor. Özellik, şu an için sınırlı sayıda kullanıcıyla test ediliyor.

Kaynak: HATİCE KÜBRA SARI