Bayram yapmış olduğu açıklamada:

"Hububat üreticilerimiz ekim zamanlarında destek olabilmek amacıyla, olağan uygulamada bir sonraki yılın Mart ayında dekar bazında ödenen Mazot ve gübre desteklemeleri , Bakanlığımızın almış olduğu bir karar ile, erkene çekilerek 2 yıldır ekim ayında hububat destek avans kredisi olarak ödenmekteydi.

Diğer ürünlerine ait desteklerin de 15 Mart'ta ödeneceği açıklanan hububat ekicilerimizin diğer ürünlerine ait mazot gübre destek ödemeleri , daha sonra 29 mart'a ertelenmişti. 29 mart'tan bu yana hesaplarını sürekli kontrol eden çiftçilerimiz hala kalan mazot gübre desteklemelerinin hesaplarına yatmadığını görünce, İl Tarım müdürlüğümüze ve Ziraat Odası başkanlığımıza gelerek desteklerin ne zaman yatacağı konusunda bilgiye ulaşmaya çalışmaktadır.

10 Mayıs 2024'de Sona Erecek 10 Mayıs 2024'de Sona Erecek

İlimizde 2024 yılı tarımsal üretim sezonu ekim dikim işlemleri ve toprak hazırlama işlemlerinin yoğun bir şekilde başladığı bu günlerde , çiftçilerimiz ertelenen mazot gübre desteklerinin bir an önce ödenmesini beklemektedir.

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala, desteklerin bayramdan önce ödenecegi umudum ile tüm çiftçilerimize , 2024 yılı üretim sezonunda bol ve bereketli bir hasat ve kazanç yılı olmasını diliyorum.."

ifadelerine yer verdi.