Ülkemizde önemli bir sağlık sorunu olan HPV aşısı herkes tarafından merak konusu oldu. HPV Aşısı Devlette Ücretsiz Mi? HPV nedir? HPV nasıl bulaşır? HPV en sık kimlerde görülür? gibi soruların cevabı haberimizin detayında.. 
HPV Aşısı: Nedir, Kimlere, Ne Zaman Yapılabilir? | Anadolu Sağlık Merkezi

Verem Hastalığı Geçici Midir? Verem Hastalığı Geçici Midir?

HPV Nedir?
İnsan papilloma virüsü (HPV), deri ve mukozal yüzeylerde enfekte eden bir DNA virüsü olarak biliniyor. HPV virüsü, cinsel yolla bulaşan en yaygın hastalıktır. Aynı zamanda rahim ağzı kanserinin de en yaygın nedenidir. HPV’nin en belirgin belirtileri arasında ise; vajina, penis ve anüs çevresinde oluşan genital siğillerdir.
HPV Nasıl Bulaşır?
İnsanlar arasında tedirginlik oluşturan HPV virüsü’nün nasıl bulaştığı ise en sık aranan konular arasında yer alıyor. HPV virüsü nasıl bulaşır? İşte cevabı.. HPV virüsü temas ile bulaşıyor. Genellikle cinsel temas ile bulaşsa da doğrudan cilt teması ile geçtiği de biliniyor. 

HPV Aşısı
HPV En Sık Kimlerde Görülür?
En yaygın mikrop olarak bilinen HPV insanları korkutmaya devam ediyor. HPV virüsü en sık şu kategoride görünüyor demek mümkün değil. HPV virüsü hem erkek hem kadınlarda da çok sık görülen hastalıkların başında geliyor. HPV virüsü kadınların %85'inde erkeklerin ise %91'inde görülüyor. 
HPV Aşısı Devlette Ücretsiz Mi?
Bu kadar yaygın bir hastalık olan HPV aşısı devlette ücretsiz mi? İşte sizler için merak edilen o cevap.. Hem kadınlar hem de erkekler için tehlike sunan HPV virüsünün bir aşısı bulunsa da maalesef bunu devlet karşılamıyor.  Ancak geçenlerde yayınlanan bir habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 16 Mayıs’tan itibaren ücretsiz HPV aşısını uygulamaya başladığını duyurdu.

Kaynak: HATİCE KARACA