Karaman’ın Bozkandak köyünde yaşamını sürdüren Mehmet Ali Duran, 59 yaşında olmasına rağmen dijital dünyada içerikler üretiyor. "Karamanlı Muhtar" lakabıyla sosyal medya platformlarında tanıyor. Kendi çapında bir fenomen olan Duran, sosyal medyada binlerce kişi tarafından takip ediliyor ve bu sayede geniş bir izleyici kitlesine ulaşıyor.

Herkes Onu Muhtar Olarak Biliyor Karamanli Fenomen Muhtar2

Karaman’da 15 Mahallede Su Kesintisi Yaşanacak Karaman’da 15 Mahallede Su Kesintisi Yaşanacak

Çektiği videolar aracılığıyla, günlük yaşamdan kesitler, köy hayatının doğallığı ve samimiyeti gibi konuları işleyerek izleyicilerin ilgisini çekmeyi başaran Duran, videolarında sergilediği doğal tutum ve samimi anlatım tarzı, onu sosyal medyada popüler birisi haline getirirken, izleyiciler arasında köy hayatına dair özlemleri de canlandırıyor.

Duran, sosyal medyadaki varlığıyla sadece eğlenceli ve ilgi çekici içerikler sunmakla kalmıyor, aynı zamanda izleyicilerine köy yaşamının sıcaklığını ve doğallığını da hissettiriyor. Mehmet Ali Duran'ın başarısı, sosyal medyanın sadece gençlerin değil, her yaş grubundan insanın kendini ifade edebileceği ve geniş kitlelere ulaşabileceği bir platform olduğunu kanıtlar nitelikte.

Herkes Onu Muhtar Olarak Biliyor Karamanli Fenomen Muhtar3

Karaman’ın Bozkandak köyünde yaşayan TikTok Fenomeni Mehmet Ali Duran ile yaptığımız röportajda Mehmet Ali Duran: “Ben 1965 doğumluyum.  Annemin adı Ayşe Dudu, babamın adı Ömer Ali Duran. Herkes beni muhtar olarak tanıyor ama ben muhtar değilim. Bizim köyün muhtarı bana bir sosyal medya hesabı açtı. Sondasında videoları çekip sosyal medyaya yükledi ve beni o meşhur etti. Beni birçok kişi tanıyınca bir süre devam ettik. Ben muhtara ‘Seni her yerde arayıp bulmaya mı çalışacağım?’ dedim ve kendi hesabımı açtım. Şimdi durmak yok yola devam. TikTok hesabımın birinde 54 bin takipçi diğer hesabımda da 6 bin civarında takipçi var. İnternete muhtar karaman diye arama yapan herkes beni bulabilir.” dedi.

Herkes Onu Muhtar Olarak Biliyor Karamanli Fenomen Muhtar1

Kaynak: Eda Şahintürk