Millî Eğitim Bakanlığı, bireysel ve toplumsal gelişim ile istihdamı artırmak amacıyla örgün eğitim dışında kalan öğrenme etkinliklerine katılımı teşvik etmek için 2021 yılından itibaren haziran ayının ilk haftasını "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" olarak kutluyor.

Bu yıl 3-7 Haziran tarihlerinde dördüncüsü kutlanan hafta kapsamında Türkiye genelinde birçok etkinlik düzenleniyor. Karaman'da Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen sergi açılışına Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Arslan, Vali Yardımcısı Fatih Baysal, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, daire müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. 

Hayat Boyu Ogrenme Haftasi Dolu Dolu Gececek3

Açılış konuşmasını Karaman Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Serin yaptı. Vali H. Engin Sarıibrahim ve eşi, sergideki çalışmaları inceleyerek kursiyerlerden bilgi aldı. Kitre bebek, yağlı boya resimleri, dikiş nakış ve çeyiz ürünleri gibi birçok el emeği ürün 5 Mayıs 2024'e kadar sergilenecek.

Hayat Boyu Ogrenme Haftasi Dolu Dolu Gececek2

Etkinlikler kapsamında 4 Haziran'da halk oyunu, tiyatro ve orta oyunu gösterileri, 5 Haziran'da müzik dinletisi ve tiyatro, 6 Haziran'da Aktekke Camii'nde Hatim duası ve Millet Bahçesi'nde müzik dinletisi, 7 Haziran'da ise Gazi Kültür Merkezi'nde resim sergisi ve Aktekke Meydanı'nda spor gösterileri düzenlenecek.

25 Temmuz 2024 Perşembe Karaman'da Hangi Eczaneler Nöbetçi? 25 Temmuz 2024 Perşembe Karaman'da Hangi Eczaneler Nöbetçi?

Hayat Boyu Ogrenme Haftasi Dolu Dolu Gececek1

Kaynak: BÜLTEN