Seyahat tutkunları ve araştırmacıların merak ettiği ülkeler arasında yer alan Gürcistan, arama motorlarında sıklıkla aratılmaya başladı. Özellikle ülkeler arası geçişlerde yaşanan sorunlardan dolayı kullanıcılar Gürcistan Güvenli mi? gibi Gürcistan’a dair detayları araştıyor. Peki  Gürcistan Güvenli mi? Gürcistan’a Dair Merak Edilenler detaylar haberimizde…

Gürcistan, komşuları Azerbaycan, Ermenistan, Türkiye ve Rusya ile olan sınırıyla dikkat çeken bir ülkedir. Sahip olduğu sahil şeridiyle yaz turizmi ve dağlık bölgeleriyle kayak deneyimi sunan Gürcistan, kültürel mirası ve tarihi yapılarıyla da ilgi çeker. Başkent Tiflis ve sahil kenti Batum, özellikle tarihi yapılarıyla ziyaretçilerin ilgisini çeker. Gürcistan'ın tarihi kiliseleri ve bazilikaları, zengin kültürünü yansıtan önemli yapılar arasındadır.Ülkenin sahil kesimi ılıman ve yağışlı bir iklim yapısına sahiptir, bu da Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesini andırır. Ancak Kafkas Dağlarına yakın bölgelerde kışlar soğuk ve yazlar kurak geçer.

Gurcistan Guvenli Mi Gurcistana Dair Merak Edilenler12

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için vize uygulamayan Gürcistan'a seyahat etmek için kimlik kartı yeterlidir. Ancak yanında 30.000 Lari veya üzerinde Türk lirası/döviz bulunduran kişilerin bunu gümrük memurlarına beyan etmeleri gerekmektedir, aksi takdirde paraya el konulabilir.Pasaportla seyahat edenlerin Güney Osetya ve Abhazya'ya giriş çıkış yapmamaları önemlidir, çünkü Gürcistan bu bölgeleri tanımamaktadır. Bu bölgelere giriş yapanlar para cezası veya hapis cezasıyla karşılaşabilirler.Gürcistan'ın para birimi olan Lari'nin güncel kurunu takip etmek zor olabilir, bu nedenle dönüştürme işlemleri için çevrim içi dönüştürücüler kullanılabilir. Türk mutfağıyla benzerlik gösteren Gürcü mutfağında bazı yiyeceklere alkol eklenebilir, bu nedenle alkol hassasiyeti olanlar yiyeceklerin içeriğini sormalıdır.

Rakamlar Açıklandı! Konya Mevlana Müzesi İlk Sırada Rakamlar Açıklandı! Konya Mevlana Müzesi İlk Sırada

İngilizce bilenlerin oranı az olmasına rağmen, Batum ve Tiflis gibi popüler turistik bölgelerde Türkçe konuşan insanlar bulunabilir. Ayrıca Azerbaycan Türkleri de bu bölgede hatırı sayılır bir nüfusa sahiptir.Gürcüler kendilerine özgü bir alfabe kullanır ve Latin harfli tabelalar bulmak zordur, bu nedenle yanlarında Türkçe-Gürcüce sözlük taşımaları veya Google Lens gibi araçları kullanmaları faydalı olabilir.

Gurcistan Guvenli Mi Gurcistana Dair Merak Edilenler1

Gürcistan Güvenli mi?

Güvenlik konusunda Gürcistan, Doğu Avrupa'daki ülkeler arasında en üst sıralarda yer alır ve suç oranı oldukça düşüktür.

Ancak Dış İşleri Bakanlığı yapmış olduğu bir açıklamada “Gürcistan'a seyahat edecek diplomatik, hizmet, hususi ve umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlarımız 90 güne kadar vizeden muaftır. Ayrıca, 31 Mayıs 2011 tarihinde imzalanan Protokol sayesinde iki ülke vatandaşları, pasaporta ihtiyaç duymadan kimlik kartlarıyla seyahat edebilmektedirler. Güvenlik alanında kaydedilen ilerlemelere rağmen, Gürcistan'a seyahat edecek vatandaşlarımızın dolandırıcılık, gasp ve hırsızlık gibi suçlara karşı dikkatli olmaları önemlidir. Ayrıca araçlarına tanımadıkları kişileri ve/veya paketleri almamaları, kesinlikle emanet eşya ve paket kabul etmemeleri gerekmektedir. Gürcistan toprağı olan Abhazya ve/veya Güney Osetya'ya başka ülkeler üzerinden seyahat eden kişilere Gürcistan yasaları uyarınca para ve/veya hapis cezası verilebileceği unutulmamalıdır.” İfaderine yer verdi.