Arama motorlarında kullanıcılar tarafından Green Card Nedir? Green Card Ücretli mi? Green Card Şartları Nelerdir? gibi sorular sıklıkla aratılıyor. Detaylar haberimizde...

Green Card Nedir?

Green Card, ABD'de ömür boyu yaşama ve çalışma hakkı kazandıran bir uygulamadır. Green Card kazananlar  Amerikan vatandaşlarıyla aynı haklara sahip olma ve aileleriyle birlikte ABD'de yaşayabilme , iş kurabilme  ve devlet memuru olabilme gibi hakları ayrıca, ABD'ye yerleştikten sonra 5 yıl içinde tam vatandaşlığa geçebilme hakkını sağlar.

Başvuru şartları arasında lise mezunu olma, son 5 yılda en az 2 yıl uzmanlık gerektiren bir işte çalışma, yalnızca bir kez başvuru yapma hakkı, ve başvurunun www.dvlottery.state.gov adresinden online olarak yapılması bulunmaktadır. Başvuruda kimlik bilgileri, vatandaşlık bilgileri ve varsa eş ve çocukların bilgileri ibraz edilmelidir. Türkiye, Green Card başvurusu yapabilen ülkeler arasındadır.

Sürücüler Dikkat: 15 lira ödemeyene 13 bin lira ceza! Sürücüler Dikkat: 15 lira ödemeyene 13 bin lira ceza!

 Green Card Başvuruları Ne Zaman Açıklanacak?

Green Card başvurularında bulunan vatandaşlar dvprogram.state.gov adresinden alınacak. Başvuru sonuçları ise 4 Mayıs 2024'te ilan edilecek. Başvuru sonrasında verilen numaranın saklanması önemlidir.

Green Card Ücretli mi?

Green Card başvurusu ücretsizdir ancak İngilizce bilgisine sahip olmayanlar aracı kurumlardan yardım alarak olası başvurunun olumlu olması durumda gerekli olacaktır. Ancak Green Card çekilişini kazananlar sonrasında Amerika'ya gitmek için bazı ödemeler yapmak zorundadırlar.

Kaynak: R. Rüzgar Yel