Dişini Japon Yapıştırıcısıyla Yapıştıran Adam Doktoru Şoku Yaşattı Dişini Japon Yapıştırıcısıyla Yapıştıran Adam Doktoru Şoku Yaşattı

Arama motorlarda son dönemlerde en çok araştırılan konu olan Green Card, kullancıların en sık aradığı başlıklardan biriside "Green Card Çıkarsa Ne Olur?" sorusuna cevap arıyor. Detaylar haberimizde...

Green Card, ABD'de sürekli ikamet ve çalışma izni sağlayan bir programdır. Green Card sahipleri, Amerikan vatandaşlarıyla aynı haklara sahip olur, aileleriyle birlikte ABD'de yaşama, iş kurma ve devlet memuru olma gibi ayrıcalıklara sahip olabilirler. Ayrıca, ABD'ye yerleştikten sonra 5 yıl içinde tam vatandaşlığa başvurma hakkına da sahiptirler.

Başvuru koşulları arasında lise mezunu olma, son 5 yılda en az 2 yıl uzmanlık gerektiren bir işte çalışma, yalnızca bir kez başvuru hakkı, ve başvurunun www.dvlottery.state.gov adresinden online olarak yapılması bulunmaktadır. Başvuruda kimlik bilgileri, vatandaşlık bilgileri ve varsa eş ve çocukların bilgileri ibraz edilmelidir. Türkiye, Green Card başvurusu yapabilen ülkeler arasında yer almaktadır.

Green Card Cikarsa Ne Olur (2)

Green Card Çıkarsa Ne Olur?

Green Card başvurusu olumlu olan kişiler başvurunun ardından gerekli evrakları tamamlaması gerekmektedir. Evraklarında herhangi bir sorun yaşanmazsa Green Card sahibi artık Amerika Birleşik Devletleri ikamet ve çalışma iznine haç kazanır. 5 yıl içersinde de tam vatandaşlık hakkı için başvurabilir.

Kaynak: R. Rüzgar Yel