Doğanın uyanışı ve dağların üzerindeki karların erimesiyle, eriyen karlar toprağı sürükleyip nehirlerle buluştu. Bu süreç, Türkiye'nin en uzun nehrini oluşturdu: Sivas'ın İmranlı ilçesindeki Kızıldağ'dan başlayıp, Samsun'un Bafra ilçesinde Karadeniz ile buluşan, 1.355 kilometre uzunluğundaki Kızılırmak, bu etkileşim sonucu koyu kahverengi bir görünüme büründü. Kızılırmak'ı besleyen yan kollarından Fadlum Irmağı da bu süreçte kızıl bir renk aldı. Bu iki nehrin buluşma noktası, renklerin karışımıyla dikkat çekici manzaralar oluşturdu. Kızıl renklerin toprak kompozisyonundan kaynaklandığı anlaşılırken, bu benzersiz renk dönüşümü drone yardımıyla kaydedildi ve göz alıcı görüntüler ortaya çıktı.

Türkiye’nin Gizli Lezzeti Obruk Peyniri: Gerçek Obruk Peyniri Nasıl Anlaşılır? Türkiye’nin Gizli Lezzeti Obruk Peyniri: Gerçek Obruk Peyniri Nasıl Anlaşılır?

Gorenleri Hayrete Dusurdu1

“Toprağın suyla karışmasıyla su kızıl bir renk aldı"
Toprağın suyla karışmasıyla suyun kızıl bir renk aldığını söyleyen Bahri Çongar, “Mevsim itibarıyla kıştan yaza geçtik. Şu anda tabi yüksek yerlerde yağan karların erimesi ve yağmurun yapmasıyla birlikte Kızılırmak’ta bir coşku oldu. Su seviyesi yükseldi ve böylelikle ortaya eşsiz bir manzara çıktı. Toprağın suyla karışmasıyla su kızıl bir renk aldı. Türkiye’nin en uzun ırmağı şehrimizi ikiye bölüyor. Ortaya da güzel görüntüler çıkıyor” dedi.

Kaynak: İHA