Cumhuriyet Döneminin İlk Milli Eğitim Bakanı Kimdir? Cumhuriyet Döneminin İlk Milli Eğitim Bakanı Kimdir?
Karaman Hafız İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Mehmet Akif Şeker, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, Karaman Hafız İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Yüksel, Başmüdür Yardımcısı İbrahim Hakan Şen, Kur'an Kursu Yöneticisi Cumali Bulut ve Kur'an Kursu Öğreticisi Nevzat Gonca ile birlikte İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan'ı ziyaret etti. Ziyarette, Okul Müdürü Mehmet Yüksel, İl Müdürü Mehmet Çalışkan'a yarışma hakkında bilgiler verdi.
Mehmet Yüksel, "Karaman geneli düzenlenen Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması'nda birinci olan öğrencimiz Mehmet Akif Şeker, ilimizi temsilen Niğde'de düzenlenen Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması 6. Bölge Finali'ne katılmış ve 10 il arasından birinci olma başarısını göstermiştir. Öğrencimiz bu başarısıyla 23 Mayıs'ta Siirt'te düzenlenecek olan Türkiye finalinde Karaman'ı temsil etme hakkı kazandı." dedi.
Bölge yarışmasında elde ettiği dereceden dolayı Mehmet Akif'i tebrik eden İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Mehmet Akif'in Karaman'ı en iyi şekilde temsil ettiğini ifade etti. Mehmet Çalışkan, "Sen bizleri mutlu ettin, Allah'ta seni mutlu etsin. Zoru başardığın için seni tebrik ediyorum. Emeğinin karşılığını alman hem bizi hem de aileni mutlu etti. Karaman'ı en iyi şekilde temsil ettiğin için teşekkür ederim. Gurur vesilemiz oldun. Bu başarın inşallah arkadaşlarına örnek olur ve sayınız artar. Güzel bir yolun var. Bu yolda başarılarla dolu bir hayatın olur. Türkiye finalinde başarılar diliyorum. Seni yetiştiren ailene, bu başarıda emeği olan okul yöneticilerine ve hocalarına teşekkür ederim. Yolun ve bahttın açık olsun." dedi.
Ziyaret, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan'ın Genç Hafız'ı ödüllendirmesi ve günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.

Kaynak: HABER: R. RÜZGAR YEL