Profesyonel liglerde takımın kalıcılığı için futbol kültürünün oluşmasının son derece önemli olduğunu belirten teknik adam Cihan Erdil futbol kültürünün burada henüz oturmadığını gözlemlediğini söyledi. “Profesyonel liglerde takımın kalıcılığı için bu kültürün oluşturulması önemli.” diyip bunun için atılması gereken adımları sıralayan teknik hoca Erdil konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bunun için tesisleşme, stadın avantajları ve milli takımların buraya gelmesi gerekiyor. Ancak bu, bireysel çaba değil, toplumsal katılım gerektiriyor. Karaman Futbol Kulübü'nün uzun vadeli başarısı için birlik olmak gerektiğine inanıyorum. Ayrıca, diğer takımların artmasıyla altyapıdan yetenekli oyuncuların çıkabileceğine inanıyorum.”

erdil-bireysel-caba-degil-toplumsal-katilim-gerektiriyor1

“Külübümüzün Bütçesine Uygun Takviye Yapmayı Planlıyoruz”

Oynanan maçlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan teknik hoca Erdil “Son altı maçta gol pozisyonlarında sıkıntı yaşadık. Beceri ve yetenek eksikliği olduğunu düşünüyoruz. Ancak bunu aşabilecek potansiyele sahibiz. Son altı maç ve sonrası için iki farklı yaklaşım düşünüyoruz.Evet, hücum anlamında kulübümüzün bütçesine uygun oyuncularla görüşüp takviye yapmayı planlıyoruz. Bitiricilikle ilgili özellikle üçüncü bölgeye odaklanacağız. Ancak diğer mevkilerle ilgili kararları, geçmiş ve şu anki performansa dayalı olarak oyuncuların performansına göre yapmayı daha doğru buluyoruz.”

“Oyuncu Grubuma Güveniyorum”

“Takımın durumu şu an iyi olabilirdi. Ancak kötü bir performansı toparlamak için çaba sarf ettik. Takım dinamiğini ve birlikteliği sağlamaya çalıştık. Bu, bazen skorlara yansıdı, bazen de olmadı. Oyunsal olarak bazı maçlarda eksiklikler yaşadık, çünkü karşılaştığımız rakipler gerçekten güçlüydü. Bunun normal olduğunu düşünüyoruz.”

“Önümüzdeki süreçte tek amacımız iyi futbol oynamak ve bunu skora yansıtabilmek. Skorlar her zaman istediğimiz gibi olmayabilir. Ama yine de oyuncu grubuma güveniyorum. Ekonomik açıdan zor şartlarda olmamıza rağmen, oyuncuların maaşlarında problem yaşamadığımızı görüyoruz. Hedefimiz ilk yarıyı ilk 10 takım içinde bitirmek. Sonrasında ise takım bütçesine uygun takviyelerle ikinci yarıda daha üst sıralarda yer alabileceğimize inanıyorum.

Kaynak: Haber Merkezi