Karaman İl Müdürlüğü liderliğinde, Karaman Elma Üreticileri Birliği ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi işbirliğiyle, "Elmada Hasat Kayıplarının Azaltılması ve Etik Davranışlar" konulu eğitim gerçekleştirildi. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nden Dr. Sait Efe Dost tarafından verilen eğitim toplantısı, İl Müdürü Yusuf Şahinbaş'ın, Elma Üreticileri Birliği Başkanı Celil Serim'in, soğuk hava depoları temsilcilerinin, elma üreticilerinin, çavuşların ve elma toplayıcılarının yanı sıra teknik personelin katılımıyla gerçekleştirildi.

İl Müdürü Yusuf Şahinbaş yaptığı konuşmada Karaman İli'nin elma üretiminde ülkemizde öncü bir konumda olduğunu, alan bakımından birinci, üretim bakımından ise ikinci sırada yer aldığını vurgulayarak, geçtiğimiz yıl 752.000 ton elma üretimi gerçekleştirildiğini ifade etti. Şahinbaş, çavuşların ve elma toplayıcılarının özverili çalışmalarının, hasat kayıplarını en aza indirmek için kritik bir rol oynayacağını belirtti. Aynı zamanda elma üreticilerine, soğuk hava depolarına, çavuşlara ve elma toplayıcılarına verimli bir hasat sezonu diledi.

Karaman'da elma üreticileri, toplayıcıları ve diğer paydaşlar için düzenlenen eğitimde, üreticilerden soğuk hava depoları temsilcilerine, çavuşlardan işçilere kadar tüm ilgili paydaşlar arasında beklentiler, dilekler ve temenniler paylaşıldı. Hasat kayıplarını en aza indirmek amacıyla gereken ilk adımlar eğitim kapsamında atıldı.

Eğitim sonunda katılımcılara katılım belgesi verildi. Bu tür eğitimlerin elma üreticiliği alanında verimliliği artırmak ve kayıpları minimize etmek için önemli bir adım olduğu vurgulandı.

369602803_624069796498451_1793230508356840540_n

Editör: Nejla KOÇ