Eda Ece'nin Bodrum'da minik kızı Mina İpek ile görüntülenmesinin ardından sosyal medya kullanıcıları araştırmaya başladı. Peki sevilen oyuncu Eda Ece kiminle evlendi? İşte detaylar...

Eda Ece Kimdir?

Dilan Polat Tahliye Edildi mi? Dilan Polat Tahliye Edildi mi?

Eda Ece Tuncer (evlilik öncesi soyadı Uzunalioğlu; d. 20 Haziran 1990, İstanbul), Türk sinema ve dizi oyuncusudur. Üniversitede sahne aldığı bir tiyatro oyununda eski menajeri Tümay Özokur'un dikkatini çekmiş ve ajansa kaydolmuştur. Daha sonra menajerinin onu Gani Müjde ile tanıştırmasıyla profesyonel oyunculuk kariyeri başlamıştır.

Eda Ece, çocukluğundan beri çeşitli alanlarda eğitim almış ancak en çok tiyatroya ilgi duymuştur. 2011'den önce dizilerde küçük rollerde yer alıyordu. Dizilerdeki ilk başrol deneyimini Pis Yedili (2011-2014) adlı dizide yaşamıştır. Ardından Beni Böyle Sev (2013-2014) ve İlişki Durumu: Karışık (2015-2016) dizilerinde oynamıştır. Son olarak 2018-2023 yılları arasında FOX'ta yayımlanan Yasak Elma'da rol almıştır. Ece, dizilerin yanı sıra sinema projelerinde de yer almıştır. Filmlerdeki ilk başrolü Kızım İçin (2013) filmindedir. Daha sonra Kocan Kadar Konuş (2015), Kocan Kadar Konuş: Diriliş (2016), Yol Arkadaşım (2017) ve Deliha 2 (2018) gibi filmlerde rol almıştır.

Yüksek izlenme oranlarına sahip diziler ve filmlerde oynayan Eda Ece, sosyal sorumluluk projelerinde ve dizilerde yer almasıyla çeşitli ödüller kazanmıştır.

20 Haziran 1990 tarihinde İstanbul'da doğan Eda Ece'nin babası elektrik mühendisi, annesi ev hanımıdır. Üç kız kardeşin en küçüğüdür. Ablalarından biri haber spikeri, diğeri ise avukattır. Aile kökeni Rize, Trabzon ve Rusya'ya dayanmaktadır. Şişli Terakki Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü bitirmiştir.

13 yaşındayken Heygirl dergisine kapak olmuştur. Bilgi Üniversitesi'nde okurken Amerikan Hastanesi'nde staj yapmaya başlamıştır. Staj sırasında, hastanede Operator Room adında bir galeri olduğunu öğrenmiş ve galerinin küratörü Ekrem Yalçındağ ile tanışmıştır. O galeride birkaç sergide çalışmış ve daha sonra Yalçındağ, Ece'yi Dreamart adlı bir galeriye götürmüştür. Orada gönüllü olarak çalışmaya başlamış ve ara sıra yurt dışı fuarlarına gitmiştir. Bu galeride çalışmaktan büyük keyif aldığını ve burada birçok yeni insan tanıdığını belirten Eda Ece, bir süre bu galeride çalışmaya devam etmiştir.

Buğrahan Tuncer Kimdir?

Ahmet Buğrahan Tuncer (d. 23 Mart 1993, İstanbul), Türk millî basketbolcudur. Oyun kurucu ve şutör gard pozisyonlarında görev almaktadır. Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray forması giymektedir.

Anadolu Efes formasıyla 2021 ve 2022 yıllarında iki kez EuroLeague şampiyonluğu yaşamıştır.

Tuncer, 2019 yılından beri oyuncu Eda Ece ile birliktedir. Çift, 21 Haziran 2023'te evlenmiştir. 4 Nisan 2024 tarihinde kızları Mina İpek Tuncer dünyaya gelmiştir.

Eda Ece Kiminle Evlendi?

Eda Ece, Türk millî basketbolcu Ahmet Buğrahan Tuncer ile evlenmiştir. Çift, 2019 yılından beri birliktedir ve 21 Haziran 2023 tarihinde dünya evine girmiştir. 4 Nisan 2024 tarihinde kızları Mina İpek Tuncer doğmuştur. Ahmet Buğrahan Tuncer, Galatasaray basketbol takımında oyun kurucu ve şutör gard pozisyonlarında oynamaktadır.

Kaynak: HATİCE KARACA