Ece Çeşmioğlu, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun olduktan sonra ilk kez 2002 yılında 'Çocuklar Duymasın' dizisiyle kamera karşısına geçti. Ardından 2006 yılında rol aldığı 'İki Aile' dizisiyle tanındı. Peki Ece Çeşmioğlu Kimdir? Ece Çeşmioğlu Alevi Mi? detayları haberimizde...

Oyuncu Ece Çeşmioğlu'nun hamile mi? Ece Çeşmioğlu kimdir, kaç yaşında?

Ece Çeşmioğlu Kimdir?

Ece Çeşmioğlu, 26 Kasım 1990 tarihinde İstanbul'da doğdu. Lisans eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünde tamamladı.

Oyunculuk kariyerine 2002 yılında 'Çocuklar Duymasın' dizisiyle adım attı ve 2006 yılında 'İki Aile' dizisindeki 'Ceren' rolüyle geniş kitlelerce tanındı.

Ece Çeşmioğlu, başarılı performanslarıyla dikkat çektiği diğer diziler arasında 2005 yılında 'Gümüş', 2008 yılında 'Eyvah Halam', 2012 yılında 'Öyle Bir Geçer Zaman ki', 2016 yılında 'Muhteşem Yüzyıl Kösem', 2018 yılında 'Yuvamdaki Düşman', 2019 yılında 'Söz' bulunmaktadır.

2017 yılında 'Yüz Yüze' dizisinde Zeynep karakterini canlandırdı ve 2018 yılında 'Yuvamdaki Düşman' dizisinde 'Ceren' karakterini oynadı.

2020 yılında ise absürt komedi türündeki 'Tutunamayanlar' dizisinde 'İrem' rolüyle ekranlara geldi.

Ece Çeşmioğlu kimdir, kaç yaşında? Ece Çeşmioğlu biyografisi - Haberler  Milliyet

Ece Çeşmioğlu Alevi Mi?

Ece Çeşmioğlu’nun Alevi olduğuna dair medyaya da herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak Ece Çeşmioğlu’nun kendi gibi oyuncu eşi Taner Ölmez verdiği bir röportaj da Dersimli ve Alevi bir ailesi olduğunu bu doğrultuda evlerinde her akşam türkü dinlendiğini söylemişti.

Ece Çeşmioğlu Kimdir? - Son Dakika Haberleri

Ece Çeşmioğlu Hangi Dizilerde Oynadı?

Güzel oyuncu oyunculuk hayatına çok küçük yaşlarda "Çocuklar Duymasın" dizisinde başladı. Ardından çocukluğundan beri hayalini kurduğu Mimar Sinan Üniversitesinde, tiyatro bölümünde eğitim gördü. Есе Çeşmioğlunun yer aldığı diziler aşağıdaki gibidir;

·        Çocuklar Duymasın

·        Yuvamdaki Düşman

·        İki Aile

·        Gümüş

·        Çocuğun Var Derdin Var

·        EV

·        Eyvah Halam

·        Öyle Bir Geçer Zaman ki

·        Kalbim Yangın Yeri

Ata Demirer Konservatuar Mezunu Mu? Ata Demirer Konservatuar Mezunu Mu?

·        Nehir

·        Yaz'ın Öyküsü

·        Firar

·        Yüz Yüze

Kaynak: R. Rüzgar Yel