Bangkok Tayland1

Bangkok-Tayland

Güneydoğu Asya’da bir ülke olan Taylan’dın başkenti Bangkok dünyanın en güzel şehirleri arasındadır.   Zengin tarihi, doğası ve çeşitli dini yapıları ile geçmiş ve günümüzün iç içe olduğu bir şehirdir. Zengin mutfağı ile çeşitli damak zevklerine uygun yemekleri vardır. Bangkok zengin kültürü ile 2018 yılının en çok ziyaret edilen şehridir.

Paris Fransa1

Paris-Fransa

Birçok bilim insanı ve dünyaya katkı sağlamış sanatçı yetiştiren Paris Avrupa’nın en çok ziyaret edilen şehirlerindendir. Paris’e müzeler şehri de denebilir, gezilebilecek çok sayıda müze, tarihi sokaklar lezzetli yemeklere sahipler. Sadece Eyfel Kulesi bile her yıl Paris’e milyonlarca insanın ziyaret etmesine sebep oluyor.

Seul Güney Kore1

Seul-Güney Kore

Doğu Asya’nın incisi Kore Cumhuriyeti görülmesi gereken ve en çok ziyaret edilen Asya ülkelerinden biridir. Kendine özgü geleneksel ev yapıları, sokakları, sarayları ve adaları ile dikkat çeker. Sayısız lezzetli yemekleri Tteokbokki,  Ramen, Kimbap, Kimchi, Bulgogi gibi yemeklere sahipler. Sadece yemek kültürünü öğrenmek için bile her yıl akın akın insanların ziyaret etmesine sebeptir.

Nairobi Kenya1

Nairobi-Kenya

Afrika Kıtası’nın en güzel şehirlerinde olan Nairobi en çok ziyaret edilen şehirlerden. Kenya’nın sadece başkenti değil ay zamanda en çok kahve üretilen şehridir. Farklı yemek kültürü ve tarihi ile bambaşka bir dünya sunar. Hem doğaseverler hem hayvanseverler için oldukça ilgi çekicidir. Hem doğa ile iç içe hem yaban hayatı ile iç içeyken safari yapabilmek Nairobi’nin kendine özgü tarzını koyuyor. Bu sebeple Afrika’nın en güzel şehirlerinden biri.

İstanbul Türkiye1

İstanbul-Türkiye

Tarihi çok eski zamanlara dayanan birçok ülke ve imparatorluğa başkentlik yapmış İstanbul Asya ve Avrupa’yı birleştiren ve şehrin ortasından deniz geçen özel bir şehir. İstanbul’da her çağdan, her dinden tarihi ve manevi yapısıyla dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Türk Mutfağının dünyanın en lezzetli mutfağı olması, sayısız müze tarihi bina Marmara denizi şehrin sayısız güzelliklerinden.

New York Amerika Birleşik Devletleri1

New York- Amerika Birleşik Devletleri

Amerika kıtasının en çok ziyaretçi alan milyonlarca insanın yaşamak isteği şehir New york. Teknoloji ve mimarinin birleşimiyle sayısız gökdelenleri insanları cezbediyor. Rüyalar şehri New york her ülkeden her ülkeden insan barındırmasıyla çeşitli kültürleri bir arada sunar.

Hong Kong Çin Halk Cumhuriyeti1

Hong Kong- Çin Halk Cumhuriyeti

Çin’in özerk bölgesinde bulunan bir ada şehri olan Hong Kong eşsiz büyüleyici doğası ve kültürel geçmişi ve tarihiyle büyüleyici ve dünyanın en güzel şehirlerinden biridir.

Zhangjiajie Çin Halk Cumhuriyeti1

Zhangjiajie- Çin Halk Cumhuriyeti

Zhangjiajie dünyanın en özel ve en mucizevi, şehri. Zhangjiajie Ulusal Orman Parkı dünyanın en güzel ormanlarından biridir. O kadar gerçeküstü biryerdir ki bilim kurgu Avatar filmi bu parktan esinlenmiş ve fantastik dünyasına eklemiştir.

Ma'an Ürdün1

Ma'an-Ürdün

Orta Doğu’nun en güzel ülkelerinden olan Ürdün’ün en çok ziyaretçi alan şehridir. Petra antik kenti ile UNESCO tarafından Dünya Kültürel Mirası olarak koruma altındadır.

Diğer şehirlerde şu şekilde;

Madrid-İspanya

Tokyo-Japonya

Roma-İtalya

Almatı- Kazakistan

Sdney-Avusturya

Meksika-Meksika

Atina -Yunanistan

Palawan-Filipinler

Bagan-Myanmar

Gize-Mısır

Kuang Ninh-Vietnam

Da Nang -Vietman

Paskalya adası- Şili

Cape town-Günay Afrika

Londra-İngiltere

Moskova-Rusya Federasyonu 

Pekin-Çin Halk Cumhuriyeti

Cusco¬-Peru

Kaynak: Eda Şahintürk